El Síndic de Sant Cugat se suma a les crítiques per les detencions pel referèndum

Comunicat conjunt de síndics de Catalunya contra l'actuació del govern espanyol

Els síndics i defensors locals de Catalunya han advertit que les citacions a declarar de càrrecs electes i les detencions de treballadors públics i d'empreses privades per la preparació del referèndum "no afavoreixen en absolut el diàleg". En un comunicat, que entre altres ha signat el Síndic de Sant Cugat, Jaume Clavell, han expressat el rebuig a "qualsevol tipus d’acció clarament contrària als drets fonamentals" i que pugui ser antagònica" a la Declaració Universal dels Drets Humans.

 

Pel síndics, les mesures adoptades pel govern espanyol aquesta setmana posen en perill, directament, les llibertats d’expressió i d’informació, quan resulta que aquests drets són les bases que han de sostenir qualsevol model polític democràtic".

Així mateix, recorden que la defensa dels drets "és la funció més bàsica" que comparteixen els Síndics i defensors locals de Catalunya. "Condemnem qualsevol acció que pugui impedir l’exercici ple d’aquests drets, i manifestem públicament que seguirem treballant per garantir-los", han finalitzat.

El comunicat està subscrit pel defensors locals d'Arenys de Mar, Argentona, Badalona, Gavà, Girona, Barcelona, Igualada, Mollet del Vallès, La Seu d'Urgell, Rubí, Sabadell, Salt, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Guíxols, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca del Penedès, Sant Boi de Llobregat, Vilanova del Vallès i Santa Coloma de Gramenet.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem