Els comuns conviden als santcugatencs a imaginar-se una ciutat diferent

"Volem analitzar amb la ciutadania les principals necessitats i reptes de Sant Cugat"

L'espai dels comuns de Sant Cugat ha obert un procés participatiu per recollir les inquietuds i necessitats dels santcugatencs, amb la idea de plasmar-ho en un programa electoral per les eleccions municipals del 2019. "Imagina, en comú Sant Cugat" és el lema del procés, que convida els veïns i veïnes a dibuixar com ha de ser la ciutat dels pròxims anys. S'ha habilitat un espai web per recollir propostes i el 24 de març hi haurà una assemblea a la seu dels comuns a Sant Cugat.

"La ciutadania ha pres possessió del carrer i ho volem aplicar a Sant Cugat. Els carrers santcugatencs també poden ser nostres", ha explicat Josep Maria Balcells, de Catalunya en Comú, que ha destacat els moviments socials de Sant Cugat com els pensionistes, el Sindicat de Llogaters, els col·lectius feministes... "La ciutadania és subjecte actiu de la transformació de les ciutats", ha afegit.

"Volem analitzar amb la ciutadania les principals necessitats i reptes de Sant Cugat i imaginar la ciutat d'una manera diferent", ha explicat el coordinador local d'Iniciativa, Ramon Gutiérrez, que ha explicat que volen teixir "una alternativa" al govern del PDeCAT a Sant Cugat a partir d'un procés on s'impliquin ciutadans de diferents sensibilitats.

Podem també participa del procés 'Imagina, en comú Sant Cugat' i un dels seus representants, Americo Olagaray, n'ha explicat els motius: "Volem escoltar la gent, saber què opinen i què es pot millorar Sant Cugat i que ningú es quedi enrere".

"La voluntat és que acabi traduïnt-se en un espai polític per les municipals", reconeix Gutiérrez. Tot i que no hi ha res decidit ni tancat, s'emmirallen en candidatures unitàries com les d'Ada Colau a Barcelona i Manuela Carmena a Madrid. Cal recordar que a les municipals del 2015 no va haver-hi una candidatura conjunta dels comuns a Sant Cugat i ICV-EUiA es va presentar en solitari.

El manifest

"T’imagines una ciutat justa, sostenible, acollidora, amable, cohesionada…? Nosaltres sí.". Així comença el manifest dels comuns i que convida als santcugatencs a fer les seves reflexions sobre Sant Cugat. El manifest també critica els govern de Convergència a Sant Cugat des del 1987.

"Hem de trobar la forma d’aturar i revertir les insultants desigualtats que s’han produït en els últims anys. Volem un Sant Cugat del que ningú es quedi despenjat", és una de les proclames dels comuns en el seu manifest.

A més de poder recollir propostes a través d'internet, els comuns també organitzaran actes a diferents barris de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem