Els pressupostos i 5 mocions aprovades protagonitzen el ple d'octubre

El final del ple va estar marcat per l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

El ple d'aquest mes d'octubre ha estat marcat per l'aprovació inicial dels pressupostos per al 2018 i les ordenances fiscals. D'altra banda, l'1 d'octubre i en concret la repressió policial de l'Estat també han estat presents al ple municipal, de fet aquesta ha estat la primera sessió plenària després del referèndum d'autodeterminació de l'1-O. Així la Junta de Portaveus ha aprovat una Declaració per condemnar la "repressió policial de l'1-O", aquesta declaració ha tingut el suport de tots els grups menys el PP i Ciutadans. La Junta de Portaveus, entre altres, ha denunciat que aquesta repressió "ha vulnerat els drets fonamentals i les llibertats civils que defineixen tota democràcia". En paral·lel, el ple també ha aprovat una moció en aquest sentit a instàncies del PDECat-Demòcrates, ERC-MES i ICV-EUIiA.



Pel que fa a les mocions finalment, a banda del text de rebuig a l'1-O, s'han aporvat 4 mocions més. Així el ple ha aprovat per unanimitat una moció per declarar Sant Cugat ciutat promotora de la renda garantida de ciutadania. L'acord insta la Generalitat a garantir la implementació de la Llei que estableix que les persones o les famílies en situació de pobresa "tenen dret a accedir a una renda garantida de ciutadania que els as­seguri els mínims d'una vida digna".



D'altra banda, el ple ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte el PP, que ha votat en contra dels punts 4, 7, 8, 9 i 10 de la moció. Així també ha tirat endavant una proposta en nom de l'Associació de Vallès sense Fronteres i l'Asociación sin Fronteras sobre la creació d'unes recomanacions d'actuació contra les actituds racistes, discriminatòries i xenòfobes. S'ha aprovat amb els vots a favor de PDeCAT, PSC, el regidor no adscrit; el vot en contra de la CUP; i les abstencions de ERC, C's, ICV-EUiA i PP. per últim, també ha tingut el vistiplau del ple una Proposta per tal de millorar l'espai en desús del Pavelló de la Guinardera per a ús social de les entitats esportives. S'ha aprovat per unanimitat.

 

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem