La reacció dels partits polítics de Sant Cugat a les eleccions generals

ERC dedica la victòria a Raül Romeva i satisfacció a Junts per Sant Cugat i PP

Víctòria dedicada a Raül Romeva 

L'alcaldessa d'ERC Mireia Ingla ha fet un balanç positiu dels resultats de les eleccions a Sant Cugat, després d'aconseguir un 23,3% dels vots i guanyar els comicis, fita que repeteix després del 28-A. "ERC ha tornat a guanyar aquestes eleccions, ho celebrem i la gent d'ERC dedica la victòria a Raül Romeva. En les passades eleccions encapçalava les llistes al Senat i en aquestes no ho ha pogut fer perquè ha estat condemnat a 12 anys de presó per posar les urnes". 

Més info: ERC guanya les eleccions generals a Sant Cugat i l'independentisme supera el 50%

Ingla ha volgut posar èmfasi en l'estratègia de què les forces independentistes es presentin per separat. "Està clar que l'estratègia funciona, quan el republicanisme és divers, el republicanisme guanya, cada vegada traiem uns millor resultats, perquè som diversos. Cada força independentista ha de treballar per sumar més gent. Es tracta de sumar més perquè puguem fer un referèndum d'autodeterminació i guanyar-lo", Ingla ha destacat també els bons resultats de l'independentisme tant a Sant Cugat, com a Catalunya.

Sobre si el fet que es presentés la CUP els hi ha restat vots, Ingla ho ha valorat. "Sí que hem tret menys vots, però els companys de la CUP han tret uns magnífics resultats. Si tots remem a favor des de les estratègies diferents, només podem estar satisfets d'aquests resultats, per tant benvinguts siguin els vots de la CUP". 

Junts satisfets per l'independentisme 

Junts per Sant Cugat a la seva seu. FOTO: Ale Gómez

Junts per Sant Cugat a la seva seu. FOTO: Ale Gómez

Junts per Sant Cugat s'ha mantingut com a segona força a Sant Cugat i ha crescut en vots, obtenint 9.585 suports, un 19,5% del total. La portaveu Carmela Fortuny ha volgut destacar l'augment de l'independentisme a la ciutat: "Per primera vegada en unes eleccions generals, Sant Cugat treu més d'un 50% en el vot independentista. Per mi aquesta és una dada clau i la més important, com a ciutat i com a país, que també hem pujat. Pel que fa als resultats de Junts per Catalunya continuem avançant amb el projecte de país i per nosaltres és molt bon resultat en clau local. En aquestes eleccions anava de ni un vot enrere, i així ha estat: un escó endavant". 

Pel que fa a l'auge de Vox, Fortuny ha destacat que tot i que a Sant Cugat ha estat "moderat" sí que ha crescut a l'Estat espanyol, per la qual cosa la portaveu de Junts s'ha mostrat preocupada.

Satisfacció del PSC

El PSC a la seva seu de Sant Cugat. FOTO: Ale Gómez

El PSC a la seva seu de Sant Cugat. FOTO: Ale Gómez

El PSC ha estat la tercera força política a Sant Cugat 6.626 vots, un 13,47% del total. Tot i això, ha perdut més de tres punts respecte a l'abril. El primer secretari socialista, Pere Soler, ha fet una valoració "molt positiva" per haver "contribuït a la victòria de Pedro Sánchez" i "mantenir la tercera posició".

En clau local, Soler destaca que les tres forces de govern (ERC, PSC i CUP) han mantingut un percentatge de vot similar a les eleccions municipals: "La ciutaadania avala l'acord de govern".

Pel que fa al conjunt de l'Estat, el primer secretari del PSC aposta per un acord entre les forces d'esquerra per fer "un govern de progrés" i aturar l'auge de VOX. A més, assenyala la davallada de Ciutadans i el fet que la ciutadania "ha castigat la seva manera de fer destructiva".

Els comuns, contents per l'esquerra

En Comú ha mantingut la quarta posició a Sant Cugat, on ha obtingut uns resultats molt similars a l'abril amb 6.025 vots, un 12,25% del total. "Aspiràvem a millorar, però ens hem mantingut. Estem molt contents perquè en barris com La Floresta hem sigut segona força", ha destacat Ramon Gutiérrez, que també ha valorat el fet de retallar distàncies amb el PSC.

Tot i això, ha mostrat la seva preocupació per la "pujada del feixisme i l'extrema dreta" i ha reivindicat que és "més urgent que mai fer un govern d'esquerres" a l'Estat.

Alegria popular

La seu del Partit Popular al Hotel Sant Cugat. FOTO: Ale Gómez

La seu del Partit Popular al Hotel Sant Cugat. FOTO: Ale Gómez

El Partit Popular ha fet una pujada important en aquestes eleccions, superant a Ciutadans, i obtenint on ha obtingut 4.469 vots, un 9% del total. Això són gairebé 2.000 vots més que a l'abril. "Estem molt contents, hem pujat gairebé 5 punts, és un gran resultat", ha celebrat el president del partit, Álvaro Benejam, que ha remarcat el fet de superar Cs.

"El PP ha fet les coses bé i ha interpel·lat l'electorat, que s'ha sentit còmode i ha decidit tornar al PP. El camí de l'últim any s'ha de mantenir", ha afegit Benejam.

La CUP "contenta" amb els resultats 

La CUP, que es presentava per primera vegada a unes eleccions generals, ha estat  la sisena força amb 3.718 vots, un 7,56% del total. Lourdes Llorente, regidora cupaire, ha fet un balanç positiu: "Estem molt contents tenint en compte que la lògica en què vota la gent en cada elecció és diferent, el resultat que hem tret està molt bé. Ens mantenim molt bé també amb relació a altres municipis. Hem aconseguit l'objectiu d'entrar al Congrés".

Tot i això també s'ha mostrat preocupada per l'augment d'un partit "fexista com VOX". Sobre l'augment de l'independentisme, "ens sembla que és una opció que va creixent, que va sumant vots".

La seu de la CUP, al Cal Temerari. FOTO: Ale Gómez

La seu de la CUP, al Cal Temerari. FOTO: Ale Gómez

Per la seva banda, Ciutadans ha declinat fer declaracions i que assistíssim a la seu on estaven reunits.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem