ERC guanya les eleccions generals a Sant Cugat i l'independentisme supera el 50%

Junts per Catalunya i PP guanyen vots, Ciutadans s'enfonsa i pràcticament s'iguala amb VOX

Esquerra Republicana de Catalunya ha guanyat les eleccions generals del 10-N a Sant Cugat amb 11.480 vots. Els republicans han obtingut poc més del 23% dels vots, un 3% menys que a l'abril. En ordre, la resta de partits han estat: Junts per Catalunya (9.585 vots i 19,6%), PSC (6.626 vots i 13,3%), En Comú (6.025 vots i 12,2%), PP (4.469 vots i 9,1%), CUP (3.718 vots i 7,6%), Ciutadans (2.758 vots i 5,6%) i VOX (2.742 vots i 5,6%).

L'independentisme ha superat per primera vegada el 50% dels vots a Sant Cugat en unes eleccions generals, amb un increment de Junts per Sant Cugat i la irrupció de la CUP. En el constitucionalisme, el PSC es manté com a força més votada, seguit del PP, que ha crescut de manera important, i ha superat a Ciutadans. VOX puja, però menys que al conjunt de l'Estat.

La participació s'ha situat al voltant del 79% entre els santcugatencs, cinc punts menys que a les generals d'abril. En total han votat 49.326 ciutadans. Les millors fotos de la jornada electoral i les reaccions dels partits.

Vox, a tocar de Ciutadans

Una de les notícies de la nit a l'Estat és la davallada de Ciutadans, que també s'ha viscut a Sant Cugat, on ha caigut fins a la setena posició, pràcticament empatat amb VOX. El partit taronja ha perdut més de 3.000 vots, passant d'un 12% a l'abril a menys d'un 6%.

El fort creixement de l'extrema dreta de VOX a l'Estat no s'ha viscut amb tanta intensitat a Sant Cugat. El partit ha passat d'un 4,1% a un 5,6%, sent la vuitena formació més votada.

El PSC es manté com a tercera força, tot i que perdre més de tres punts, passant del 16,6% a poc més del 13%. En canvi, el PP, que no té representació a l'Ajuntament de Sant Cugat, ha experimentat un fort creixement, amb 2.000 vots més i passant del 5% a l'abril a més d'un 9%.

L'independentisme creix

Junts per Catalunya repeteix la segona posició a Sant Cugat i ha incrementat el suport a la ciutat, amb mil vots més, passant d'un 16,7% a l'abril a gairebé un 20%. Dins de l'independentisme, la CUP, que es presentava per primera vegada en unes eleccions espanyoles, ha obtingut el 7,5% dels vots al municipi i s'ha col·locat com a sisena força. Malgrat la baixada, ERC guanya les terceres eleccions generals a Sant Cugat consecutives.

Els tres partits independentistes a Sant Cugat han crescut un 3% en vots i han superat el 50%, dada històrica en unes eleccions generals.

Finalment, els comuns, que tampoc tenen representació a l'Ajuntament de Sant Cugat es mantenen com a quarta força i ha repetit pràcticament el mateix resultat que a l'abril.

 
Comentaris

Destaquem