ERC-MES denuncia "incompliments" del govern local en la defensa del col·lectiu LGTBI

Els republicans denuncien que el govern de Sant Cugat "no ha fet pràcticament res" en la lluita contra la LGTBIfòbia

ERC-MES ha tornat a denunciar els "incompliments" del govern municipal en l'aplicació de polítiques i mesures per promoure, defensar i garantir els drets de les persones Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI). Els republicans recorden que l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha compromès, a través de mocions aprovades en ple municipal, a emprendre actuacions contra la LGTBIfòbia i denuncien que no han complert "pràcticament cap acord".

En aquest context, el grup municipal presentarà una moció al ple per mostrar el seu rebuig als "incompliments" del govern santcugatenc i per demanar que s'engeguin les polítiques necessàries de manera "immediata". Els republicans també denuncien els "enganys" i "mentides" del govern local en aquest camp i els acusa de "deixadesa" i "no creure's" la lluita contra la LGTBIfòbia.

Una moció que presenta com a alternativa a la proposta que portarà el PSC i en la qual insta a la Generalitat que implementi la llei que garanteix els drets del col·lectiu LGTBI. "La moció del PSC és hipòcrita perquè formen part d'un govern municipal que no ha fet absolutament res i ara exigeix a la Generalitat que faci unes polítiques que ja està fent", ha lamentat el regidor republicà, Èric Gómez.

Actuacions pendents

Un dels compromisos que ja va adoptar l'Ajuntament de Sant Cugat i que ara ERC-MES torna a demanar el seu compliment és l'elaboració d'una diagnosi de la realitat de les persones LGTBI a Sant Cugat. Un anàlisi que haurà de servir per elaborar un pla municipal que englobi el conjunt de polítiques locals encaminades en la normalització del col·lectiu LGTBI. "En un any i mig ni tan sols han encarregat la diagnosi a la Diputació de Barcelona", ha criticat Gómez.

El regidor republicà ha assegurat que molts municipis catalans s'han posat en contacte amb la Generalitat per avançar en l'aplicació de la llei contra la LGTBIfòbia, cosa que, segons ell, no ha fet l'Ajuntament de Sant Cugat. En aquest sentit, qualifica l'anunci del govern de crear una oficina d'atenció al col·lectiu LGTBI com "un cant de sirena" i ha demanat un "servei integral" en coordinació amb la Generalitat, la Diputació i altres consistoris. A més, denuncien que s'anuncii sense abans tenir una diagnosi feta de la situació.

Els republicans també asseguren que l'Ajuntament de Sant Cugat no ha impulsat accions de sensibilització entre la comunitat educativa i que pel dia contra l'homofòbia tampoc va dur a terme cap actuació. A més, assenyala "un tuit desafortunat" del Consistori el dia LGTBI, "on recordava a les persones LGTBI que tenen els mateixos deures que la resta".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem