ERC-MES dona el pacte d'estabilitat amb Convergència per trencat

ERC-MES ha manifesta que el pacte d'estabilitat que tenia amb Convergència s'ha trencat per la incorporació del PSC al govern

La reacció d'ERC-MES després de la notícia que el regidor del PSC, Pere Soler, passarà a ser membre de l'equip de govern de Sant Cugat no s'ha fet esperar. Els republicans han manifestat que el govern de Convergència ha prioritzat l'entrada Soler al govern i no el pacte d'estabilitat pressupostària que tenien fins ara les dues formacions, així ho ha explicat la portaveu del grup municipal d'ERC-MES, Mireia Ingla, en una roda de premsa aquest dissabte 14 de gener. D'aquesta manera, ERC-MES ha donat per trencat el pacte d'estabilitat amb el govern. "Convergència ha trencat l'acord en el moment que ens comunica que Soler entra formar part del govern de la ciutat", ha sentenciat Ingla. Tot i això no han descartat asseures amb el govern de nou per pactar uns pressupostos de cara al 2018, tal com han fet enguany. És més, el grup s'ha mostrat molt satisfet haver aprovat aquests pressupostos aquest 2017. 

Ingla també ha explicat que l'alcaldessa, Mercè Conesa va citar els tres regidors d'ERC-MES aquest dijous, 12 de gener, per explicar-lo el pacte amb el grup socialista i que Conesa va reiterar que les portes del govern estaven obertes també pel grup d'ERC-MES.



D'altra banda, el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha valorat aquest pacte. "Hi ha un gir complicat al conjunt del territori s'estan fent acords entre el PSC i Convergència i ha coincidit amb les declaracions que va fer Conesa del referèndum".

El pacte amb el PSC no dona majoria absoluta

El grup d'ERC-MES s'ha sorprès del pacte ja que amb la suma de regidors de Convergència i del PSC no és de majoria absoluta que està en 13 regidors. Així, Convergència i PSC sumen 12 regidors amb el que suposa que el govern haurà de buscar altres aliats per tirar endavant les seves propostes Des d'ERC-MES, el regidor Èric Gómez ha explicat que si convergència busca el suport del regidor del PP serà perjudicial per la ciutat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem