ERC-MES i ICV-EUiA denuncien el "genocidi" del col·lectiu LGBTI a Txetxènia

"Cal una investigació completa amb participació internacional que condemni els responsables d'aquestes greus vulneracions dels drets humans"

Els grups municipals d'ERC-MES i ICV-EUiA demanaran al ple del mes de maig que condemni i denunciï la persecució i genocidi que estan patint les persones LGTBI a Txetxènia per part de les autoritats de la zona. "Més enllà de la condemna, veiem la proposta com una oportunitat de reafirmar el compromís del nostre Ajuntament envers la defensa dels drets d'aquesta comunitat", destaquen les dues formacions en un comunicat.

La moció també reclama demanar al ministeri d'Afers Exteriors i a les instàncies internacionals que posin en marxa tots els mecanismes necessaris per pressionar el govern rus perquè aturi aquesta repressió i perquè es detinguin i jutgin els responsables d'aquests greus fets. "Cal una investigació completa amb participació internacional que condemni els responsables d'aquestes greus vulneracions dels drets humans", afegeixen.

En aquesta línia, ecosocialistes i republicans demanen a l'Estat que faciliti els processos d'asil i acollida a les persones LGTBI que fugin de Txetxènia a causa de la violència governamental.

Repressió

El passat 1 d'abril el diari rus Nóvaya Gazeta va informar de la detenció massiva de persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals a Txetxènia. Aquests fets, explicava el mateix rotatiu, estarien orquestrats i dirigits pel mateix estat txetxè.

El diari també va donar a conèixer l'existència de 'camps de concentració' en antics complexos militars per a persones LGTBI a dues ciutats del país, Grozny i Argon. Les organitzacions Russian Network i Amnistia Internacional van confirmar els fets, que suposen una clara violació dels drets humans de les persones LGTBI, estigmatitzades per la seva orientació sexual.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem