ERC-MES valora positivament l'acord pressupostari amb CDC i s'obre a repetir-lo

Els republicans i Convergència van signar un acord d'estabilitat pressupostària el 2016 i ja han obert negociacions pels comptes del 2017

El grup municipal d'ERC-MES ha fet una valoració positiva de l'acord d'estabilitat pressupostària signat fa un any amb Convergència i ha obert la porta a repetir el pacte pels comptes del 2017. "No sempre hem anat a la velocitat que volíem, però ha acabat bé", ha destacat la portaveu republicana, Mireia Ingla, que ha afirmat que d'aquesta manera encaren el 2017 "amb optimisme". "Nosaltres només arribem a acords amb aquells que compleixen", ha emfatitzat.

En aquest sentit, el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha afirmat que els acords "s'han complert en un percentatge molt gran". "Allò que no s'ha fet és perquè eren coses molt complexes i en les quals ja s'està treballant", ha afegit. Villaseñor ha reconegut que els republicans són "uns socis de pressupost molt puntillosos" però "l'acord ha funcionat". El regidor també ha destacat la bona relació amb els dos responsables econòmics de l'Ajuntament aquest últim any, Carles Brugarolas i Damià Calvet.

"La negociació està ben encarada, molt s'haurien de tòrcer les coses", ha afirmat Villaseñor en la possibilitat d'arribar a un acord amb Convergència pel pressupost del 2017. Fa quatre mesos, les JERC van fer una roda de premsa on van denunciar públicament alguns "incompliments" per part de l'equip de govern. Una roda de premsa que, segons el regidor republicà, "va fer moure algunes coses".

Amb tot, la portaveu Mireia Ingla ha volgut deixar clar que no considera que la polèmica oberta entre republicans i convergents santcugatencs per l'Hospital General hagi de dificultar el fet d'arribar a un nou acord pressupostari. "La relació amb els tinents d'alcalde d'Economia ha estat molt bona i altres situacions no haurien d'afectar", ha assegurat.

Els acords complerts

Una de les prioritats d'ERC-MES en els pressupostos acordats amb Convergència era l'aplicació de la tarifació social, és a dir, que es paguin els impostos i taxes locals segons la renda. "Ha estat un èxit, no s'havia fet en 26 anys i ha funcionat", ha detallat Ferran Villaseñor.  La creació d'una targeta ciutadana, amb les dades de renda dels santcugatencs per poder aplicar bonificacions o descomptes, era un dels compromisos i encara no s'ha materialitzat. "Abans que acabi l'any ja hi haurà una contractació", ha assegurat el regidor, que ha justificat el retard per les dificultats tècniques i de gestió; no pas per manca de voluntat política.

Les subvencions de l'IBI (com la línia d'ajuda de 125.000 euros anunciada recentment), el compromís amb l'habitatge de lloguer social o les línies d'ajuda a l'emprenedoria i la creació d'ocupació són altres àmbits acordats entre republicans i convergents que han arribat a bon port.

Mireia Ingla ha detallat que altres propostes que no s'han tirat endavant, principalment per motius tècnics, s'hauran de desenvolupar durant els pròxims mesos. L'estudi de les zones vermelles al municipi, l'ampliació dels horaris de les biblioteques o la sala polivalent per usos socials i culturals són alguns d'aquests casos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem