La JERC denuncia que Convergència no està complint els acords del pacte d'estabilitat

Esquerra Republicana i Convergència, al govern, van signar un pacte d'estabilitat pressupostària que, segons els republicans, no s'està cumplint

El regidor d'ERC-MES a l'Ajuntament de Sant Cugat, Èric Gómez, ha denunciat aquest 9 de juny que l'equip de govern de Convergència no està complint amb el pacte d'estabilitat pressupostari signat entre republicans i convergents. "No donem l'acord per trencat perquè encara són a temps de complir, però amb aquesta actitud es fa complicat", ha reconegut Gómez que, acompanyat pel portaveu de la JERC, Lluc Cahís, ha lamentat que "el jovent no sigui una prioritat pel govern".

Les joventuts republicanes apunten principalment a dos "incompliments" per part de l'equip de govern de Convergència. El primer faria referència a la sala polivalent que tots dos partits van acordar construir amb la idea, entre altres, que funcionés com a sala de concerts. Segons Gómez, el projecte ja hauria d'estar adjudicat. "L'anhelada sala de concerts, que va ser una estafa en altres mandats. Convergència tenia majoria i podia, però ara ha de canviar la manera de governar", ha reclamat el regidor republicà.

D'altra banda, la JERC ha lamentat que l'equip de govern no hagi augmentat l'horari de biblioteques durant l'any. "L'ampliació de l'horari habitual és una cosa fàcil d'adoptar i hauria d'estar implantat des del febrer", ha apuntat Gómez, lamentant que cap biblioteca municipal obri els migdies i els dissabtes a la tarda.  En aquest cas, també lamenten que l'Ajuntament hagi publicat els horaris de les aules d'estudi pel període d'exàmens sense avisar-los ni consensuar-los prèviament amb ells.

Segona oportunitat

Èric Gómez ha volgut destacar que aquesta denúncia pública és un toc d'atenció perquè el govern municipal "es posi les piles" en el compliment dels acords, sobretot pel que fa a terminis d'execució. "Hi som a temps per complir, queden sis mesos de 2016", ha apuntat.

Així, els republicans es trobaran amb l'equip de govern de Convergència els pròxims dies per tractar totes aquestes qüestions relacionades amb el pressupost. "Creiem en el pacte i que l'acord tirarà endavant. Esperem poder resoldre-ho, tot i que l'incompliment ja hi és".

Tot i això, la JERC llança un avís directe a l'equip de govern convergent: "Han d'aprovar tres pressupostos més i no tenen més remei que complir. Si no, serà molt difícil que en el futur arribem a acords".

Tot i això, Èric Gómez s'ha felicitat que el pacte d'estabilitat pressupostari ha servit per tirar endavant iniciatives positives, com la implantació de la tarifació social.

La joventut

Tot i que per ara la JERC no està especialment satisfeta amb com Convergència està gestionant l'acord, sí que considera que propostes com la de tarifació social ja justifiquen un pacte d'aquest estil. "L'acord va ser una oportunitat per deixar l'empremta jove als pressupostos", ha detallat Lluc Cahís.

És per això que Èric Gómez ha lamentat que "la sensació és que novament el jovent i el teixit associatiu no és una prioritat pel govern municipal".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem