ERC-MES vol que el Ministeri d'Educació pagui immediatament les beques als estudiants

La formació portarà la proposta al ple municipal del pròxim dilluns, 20 de febrer

ERC-MES vol que Sant Cugat exigeixi al Ministeri d'Educació que pagui de manera immediata els ajuts econòmics als estudiants de Catalunya. La demanda sorgeix a partir del passat dissabte 28 de gener, quan el Ministeri d'Educació no va pagar a 158.000 estudiants catalans, 70.000 universitaris i 88.000 alumnes de l'àmbit no universitari, les seves ajudes. 

Es tracta d'una moció que surt com a proposta de les JERC, per tal de trobar una solució a aquesta situació que ara mateix el Ministeri d'Educació "té difícil preveure quan farà el pagament".  

Per això mateix, ERC-MES demana, a banda del pagament immediat de les beques, instar al Govern de l'Estat a transferir de forma definitiva a la Generalitat de Catalunya la competència en matèria de beques i ajudes a l'estudi. D'aquesta manera, seria la Generalitat qui s'encarregaria de la gestió absoluta de les ajudes econòmiques per a estudiants catalans al territori.

D'altra banda, amb aquest traspàs, la Generalitat també participaria en la gestió i tramitació de les beques i ajudes a l'estudi no territorialitzades, així com en altres mesures de foment econòmic de l'estudi impulsades per l'Administració General de l'Estat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem