Defranc vol més mesures per atendre les persones en situació de vulnerabilitat

"Des de l’administració cal treballar per a la identificació, protecció i dignificació d’aquest col·lectiu", apunta el regidor no adscrit

El regidor no adscrit Dimitri Defranc demanarà al ple municipal de Sant Cugat que s'augmentin les mesures per treballar en la identificació i integració dels col·lectius més vulnerables. Defranc portarà una moció, en col·laboració amb la Federació d'Associacions d'Immigrants del Vallès, al ple de febrer per posar damunt la taula la situació de vulnerabilitat d'alguns santcugatencs. 

"A Sant Cugat existeixen persones que es dediquen a la recollida d’objectes en els contenidors i del carrer per a la seva posterior venda i transformació", recorda la moció de l'exregidor de CUP-PC, que afegeix que aquest col·lectiu "acostumen a ser vulnerables per la seva situació sociolaboral i exerceixen aquesta activitat en condicions que posen en risc la seva salut i els seus drets".

En aquest context, Defranc apunta que "des de l’administració cal treballar per a la identificació, protecció i dignificació d’aquest col·lectiu, així com dels altres col·lectius en situació de vulnerabilitat". "La integració suposa un repte per a l’administració i la societat ha d’afrontar de forma necessària per tal que cap ciutadà es pugui sentir marginat per la seva situació econòmica, laboral i de salut",

En definitiva, la moció planteja que "la detecció d’aquests col·lectius permet una major integració i benefici dels serveis que la ciutat ofereix". És per això que el regidor proposa, entre altres, "endegar noves mesures a través de l’aplicació de les noves tecnologies com el big data, que  permetin realitzar serveis de prevenció més acurats que  ajudin a conèixer les noves situacions de vulnerabilitat social futures".

A més, també proposa usar la figura de l’agent cívic de Sant Cugat, de recent creació, per tal que informin a aquests col·lectius dels serveis que l’Ajuntament ofereix.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem