ERC-MES vol que Societat Civil Catalana els demani disculpes per voler-los denunciar

Societat Civil Catalana ha anunciat que denunciarà a ERC-MES a la Fiscalia d'Odi i Discriminació

ERC-MES s'ha mostrat sorpresa amb la denúncia que Societat Civil Catalana (SCC) ha anunciat que posarà a la formació a la Fiscalia d'Odi i Discriminació de Barcelona, per la moció que presentarà en el ple municipal d'aquest dilluns, 23 de gener, en què convida al ple a mostrar el seu rebuig a Societat Civil Catalana, entitat que definien com a "feixista", "xenòfoba" i "neonazi".

Tal com ha detallat el regidor d'ERC-MES Èric Gómez, amb la moció "el que fem és combatre l'odi no incitar-lo i rebutjar la presència de grups d'ultra dreta, totalitaris i neonazis a la Universitat Autònoma". 

Un dels motius de la denúncia, segons SCC, és que amb la moció, ERC-MES acusa de "manera falsa" a SCC de tenir vincles amb neonazis i grups de l'extrema dreta. Fet al qual, Gómez ha apuntat que "els fets són els que són. Són fets objectius que el president de SCC del moment participés en un acte de commemoració de l'alçament militar a les Terres de l'Ebre. Si aquest és el seu mode de combatre l'odi, participant en homenatges al dictador feixista Francisco Franco, per a nosaltres no". 

Finalment, a la petició de SCC perquè ERC-MES retiri la moció i demani disculpes, el regidor santcugatenc ha afirmat que la moció només es retirarà en cas que el PP retiri la seva, que doncs per reglament, la d'ERC-MES es retiraria directament. A més, pel que fa a les disculpes, Èric Gómez ha apuntat que "en tot cas qui hauria de demanar disculpes a ERC-MES és SCC per portar-nos a la fiscalia i acusar-nos d'incitar l'odi. Per tant, restem a l'espera que arribin". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem