Societat Civil Catalana porta als jutjats a ERC per una moció a Sant Cugat

Els republicans presenten un text perquè Sant Cugat mostri el seu rebuig a les idees totalitàries, en referència a Societat Civil Catalana

Societat Civil Catalana portarà a la Fiscalia d'Odi i Discriminació de Barcelona a Esquerra Republicana per una moció de l'agrupació municipal de Sant Cugat pel ple municipal d'aquest dilluns, dia 23 de gener. La moció republicana convida el ple de Sant Cugat a mostrar el seu rebuig a Societat Civil Catalana, entitat que definien com a "feixista", "xenòfoba" i "neonazi".

Davant d'aquesta proposta, Societat Civil ha decidit denunciar la formació independentista en considerar "delictiu el contingut de la moció d'ERC, en tant que incita l'odi i la discriminació contra una associació democràtica i cívica".

"Per això, posarem en coneixement  de la Fiscalia d'Odi i Discriminació l'esmentada moció perquè l'estudiïn, atès que s'acusa de manera falsa a SCC de tenir vincles amb grups neonazis, d'extrema dreta, xenòfobs i defensors de l'apologia del genocidi".

A més, demanen a ERC que retiri la moció i demani disculpes als mebres de Societat Civil Catalana. "El procés separatista que viu Catalunya no pot emparar-se en la utilització de formes totalitàries d'assetjament al dissident i, per això, demanem expressament del Vicepresident de la Generalitat i president d'ERC, Oriol Junqueras, que es desmarqui d'elles", finalitza el comunicat.

Protestes a l'Autònoma

La polèmica sorgeix arran d'unes protestes a la Universitat Autònoma contra Societat Civil Catalana i que van portar al PP de Sant Cugat a proposar una moció per donar suport a l'entitat unionista. ERC-MES va reaccionar amb una altra moció de denúncia contra SCC, que és la que l'entitat vol portar als jutjats.

"Considerem intolerable que es doni suport a organitzacions en què militen persones que actualment estan encausades per promoure delictes de coaccions, amenaces i ultratges a la bandera", afegeix Societat Civil Catalana, en referència al suport republicà a les persones que van protestar contra SCC a la Universitat Autònoma.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem