Fortuny reconeix que els partits independentistes han "tocat fons"

La portaveu i regidora de Junts per Sant Cugat i diputada de Junts per Catalunya a la Diputació de Barcelona anima a "recosir" l'independentisme i valora la renúncia a l'acta de regidor de Lliberia

Els pactes postelectorals tant d'ERC com de Junts per Catalunya després de les municipals han generat desconfiança i encreuament de retrets entre les dues formacions independentistes. A Sant Cugat, ERC-MES va assolir l'alcaldia amb un pacte amb el PSC i la CUP, i a la Diputació de Barcelona, Junts per Catalunya va permetre que Núria Marín, del PSC, fos investida presidenta. En aquest sentit, Fortuny ha assegurat que els partits independentistes han "tocat fons".

La portaveu de Junts per Sant Cugat i diputada a la Diputació, ha volgut deixar clar que "hi ha qui ha fet jugades no gaire transparents", tot i apuntar que no volia "entrar en aquest tema". A banda d'això, ha assegurat que "la ciutadania es mereix que això es pugui recosir", i s'ha compromès a "mostrar-se generosos per tornar a aquesta unitat", remarcant que "qui ha buscat la unitat ha estat Junts per Sant Cugat i Junts per Catalunya".

En aquest sentit, ha reconegut que "hem entrat en el joc de la tàctica per no perdre espai polític. És lícit i ha de ser respectat". A més, ha assegurat que "per defensar les institucions també cal ser-hi, i no es tracta de cadires, sinó de l'espai polític".

La renuncia a l'acta de regidor de Lliberia

Josep Lluís Lliberia, excoordinador de l'ANC Sant Cugat i número 2 de la llista de Junts per Sant Cugat en les eleccions municipals, va anunciar que renunciava a l'acta de regidor "per la política de pactes", fent referència als pactes amb el PSC.

Més info: Lliberia (JxStC) renuncia a l'acta de regidor per la "política de pactes amb el PSC"

En aquest sentit, la portaveu de Junts per Sant Cugat ha apuntat que "ha estat una decisió consensuada i debatuda", i ha volgut agrair la tasca que ha fet Lliberia durant el temps que ha treballat per Junts per Sant Cugat. "Hi ha hagut diferència, i per això, Josep Lluís Lliberia ha decidit sortir del grup municipal de Junts per Sant Cugat, però l'objectiu que tenim és comú: treballar per la unitat, per aquest país. Nosaltres apostem per continuar fent-ho des de l'espai polític, i el Josep Lluís ho vol fer des de la societat civil", ha explicat Fortuny.

Silvia Solanellas, exregidora de cultura i número 10 a les llistes de la formació per a les municipals serà qui ocupi el càrrec al qual renuncia Lliberia.

 
Comentaris

Destaquem