La Generalitat concedeix el tercer grau a Raül Romeva

Raül Romeva va ser condemnat a dotze anys de presó pel Tribunal Suprem

La Generalitat de Catalunya ha concedit el tercer grau penitenciari al santcugatenc Raül Romeva i a la resta de líders independentsites empresonats. El Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha ratificat la proposta formulada el 2 de juliol per les juntes de tractament dels centres penitenciaris.

Més info: Raül Romeva guanya el Premi d’Assaig Irla 2020

El Departament de Justícia remarca que "totes les resolucions són el resultat d’una anàlisi individualitzada". També s'ha tingut en compte que tots els interns disposen d’una xarxa social i familiar favorable per a la rehabilitació, junt amb un pronòstic de baix risc de reincidència. El tercer grau pot permetre haver d'anar només a la presó per dormir de diumenge a dijous.

"És per tot això que, amb l’objectiu d’afavorir i consolidar l’itinerari de reinserció sociolaboral en l’àmbit privat, el Servei de Classificació resol donar continuïtat als seus programes de tractament amb un règim de major autonomia".

El Tribunal Suprem, l’última instància

Ara, les juntes de tractament de cadascun dels centres penitenciaris establiran les dates a partir de les quals s’aplicaran els tercers graus, els horaris concrets i, si escau, els canvis en les activitats que desenvolupen fora dels centres penitenciaris.

La Llei estableix que el Servei de Classificació ha de traslladar les resolucions de tercer grau a la Fiscalia, que les pot recórrer davant del jutjat de vigilància penitenciària corresponent. No obstant el recurs de la Fiscalia, en aquest supòsit, el tercer grau s’aplica fins que el resolen els jutjats. Les decisions dels jutjats de vigilància també es poden recórrer, en última instància, davant del tribunal sentenciador, que, en aquest cas, és el Tribunal Suprem.

Raül Romeva, en presó des del 2018

El 14 d'octubre de 2019, el Tribunal Suprem va condemnar Raül Romeva a 12 anys de presó i d'inhabilitació pels delictes de sedició i malversació. El santcugatenc estava en presó preventiva des del 23 de març de 2018 i, anteriorment, hi havia estat del 2 de novembre al 4 de desembre de 2017. Actualment és a la presó de Lledoners.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem