L'EMD de Valldoreix es compromet a incrementar la participació ciutadana

La Junta de Veïns de l'EMD aprova per unanimitat una moció de CUP-PC i ERC-MES per augmentar la participació ciutadana

El govern i l'oposició de Valldoreix s'han compromès a treballar plegats per millorar la participació ciutadana i fer partíceps als valldoreixencs de les decisions que es prenguin des de l'EMD. D'aquesta manera, el govern (Convergència Democràtica i Unió Democràtica) es va fer seva la proposta de CUP-PC i ERC-MES per tal de modificar el Reglament de Participació Ciutadana amb l'objectiu de "facilitar la mobilització ciutadana", segons el vocal de la CUP, Ferran Margineda.

La moció, aprovada durant la Junta de Veïns celebrada el 23 de juliol i que també va comptar amb el suport de Ciutadans, preveu la constitució d'una comissió especial de reforma del Reglament de Participació Ciutadana, que s'hauria de crear el setembre. La proposta dels partits d'esquerra inclou també una data límit per acabar els treballs, el gener del 2016.

Pressupostos participatius

Ferran Margineda va explicar durant la Junta de Veïns que la intenció era crear "un marc on escoltar l'altre sigui una virtut". Amb tot, la moció vol, entre altres aspectes, que s'incrementi la partida del pressupost participatiu, és a dir, aquells diners que poden decidir els ciutadans on es destinen. "Ha de ser fruït del debat de la ciutadania i que no totes les inversions es decideixin unilateralment pel govern", afegia Margineda.

El vocal de Convergència Xavier Gavaldà, que va assegurar que sempre havien apostat per la participació, va afirmar que compartien els objectius de la moció: "Estem disposats a millorar encara més la participació ciutadana i a renovar el reglament".

Susanna Casta, de Ciutadans, va donar suport també a la moció, i ja va avançar alguns dels aspectes que creu que s'haurien de treballar: "El Consell de la Vila hauria de ser més transversal i plural, i no hauria de ser rellevant formar part d'un partit polític".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem