Govern i oposició de Valldoreix es conjuren per superar el bloqueig i l'enfrontament

El govern de Valldoreix s'ha vist obligat a prorrogar el pressupost de 2023 davant la falta de suports per aprovar els comptes del 2024

"O comencem a construir entre tots un consens i un diàleg autèntic o els plens de Valldoreix es convertiran en una dificultat pels veïns". És la demanda que el vocal del Partit Popular, Carlos Aranguren, ha fet durant la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix d'aquest 15 de febrer. Una sensació que han compartit des del govern (Valldoreix Plural, ERC, PSC i CUP) i Junts, que s'han compromès a treballar conjuntament per trobar punts de consens en el futur.

Un canvi de paradigma en la política valldoreixenca després de mesos d'enfrontament, bloqueig i retrets entre un govern en minoria i una oposició que ha fet valdre la seva majoria per aturar propostes i projectes del govern. El punt d'inflexió ha arribat amb la impossibilitat del govern de l'EMD d'aprovar el pressupost de 2024 i l'obligació de prorrogar el de 2023.

Més info: Govern i oposició de Valldoreix: una relació tensa, però necessària

Una situació de bloqueig i enfrontament que s'allarga des de l'inici de mandat i que ha acabat desencadenant en la no aprovació del pressupost. Però que potser ha servit per canviar el xip dels representants per obrir una nova etapa. "Comencem a treballar ja per buscar acords i consensuar el pressupost de 2025. Segur que ens en sortirem, els veïns s'ho mereixen", ha assenyalat el vocal d'Economia, Ramon Segura.

Bernat Gisbert: "Hem de fer una reflexió tots plegats, però vostès com a govern són els que tenen més responsabilitats"

Des de Junts, Bernat Gisbert també ha volgut fer una crida al diàleg, però amb algun retret: "Hem de fer una reflexió tots plegats, però vostès com a govern són els que tenen més responsabilitats. Creiem que no han fet tot el possible per arribar a un acord, no han cedit en res".

Gisbert ha lamentat que sense pressupost, ara tot serà més "complicat" perquè s'haurà de negociar "tot punt per punt": "Som conscients que no és el que més beneficia als valldoreixencs". Cal recordar que Junts va situar dues condicions per aprovar el pressupost: la construcció de l'escola de música al costat de l'EMD i l'arranjament del camp de futbol de Can Badal. En aquest sentit, ha recordat que no han donat suport al pressupost perquè no es recullien aquests punts importants del seu programa electoral.

Més info: Junts posa condicions per aprovar el pressupost de Valldoreix

Ramon Segura ha reconegut que hi ha algunes diferències importants, però treballaran per acostar posicions en el futur: "Ens ha faltat temps i tenim temes molt difícils. Hem de treballar més".

El projecte de l'Escola de Música és el principal xoc amb el govern. I és que el govern de Valldoreix Plural, ERC, PSC i CUP ha apostat per un edifici cultural polivalent a la nova centralitat que aculli l'escola de música i altres entitats i activitats; mentre que Junts defensa que es faci al costat de l'EMD i sigui primordialment per l'activitat de l'escola. 

El "cop de puny" sobre la taula

Carlos Aranguren ha estat el més contundent sobre la necessitat d'obrir una nova etapa de diàleg i ha fet un "cop de puny sobre la taula" per fer reaccionar al govern: "Actuen com si no fossin un govern en minoria. El diàleg és absent. Diem prou a aquesta manera de procedir. Jo no he vingut aquí a enfrontar-me a ningú, he vingut a construir".

Finalment, el president de l'EMD, Juanjo Cortés, ha destacat la importància de seguir treballant per superar aquesta situació de bloqueig. Un compromís que han pronunciat els partits i que ara caldrà veure si es comença a materialitzar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem