Junts posa condicions per aprovar el pressupost de Valldoreix

El govern de Valldoreix Plural, ERC, CUP i PSC necessita el suport de l'oposició per tirar endavant els comptes de 2024

Junts ha posat condicions per aprovar el pressupost del 2024 l'EMD de Valldoreix i que el govern de Valldoreix Plural, ERC, CUP i PSC pugui tirar endavant els seus comptes. L'Escola de Música i l'arranjament del camp de futbol de Can Badal són els dos grans projectes que posen damunt la taula per negociar. Amb tot, els juntaires creuen que hi ha una "manca de lideratge, criteri i actitud poc dialogant" per part de Juanjo Cortés, president de l'EMD, tal com han apuntat en roda de premsa aquest dimarts, 13 de febrer.

Amb tot, en el Ple del 15 de febrer es posaran sobre la taula els desacords entre el govern i l'oposició. De moment no s'ha arribat a cap pacte i, per tant, la situació durà a una pròrroga pressupostària. Cal recordar que el govern valldoreixenc està en minoria, ja que té 4 dels 9 representants a la Junta de Veïns, mentre que Junts en té 2 i el PP i VOX en disposen d'un cadascun.

Més info: Govern i oposició de Valldoreix: una relació tensa, però necessària

La "manca de tarannà dialogant de Cortés"

El vocal de Junts, Bernat Gisbert ha acusat a Cortés d'actitud "poc dialogant": "No han entès que sense el nostre suport, difícilment podran fer alguna cosa i hem anat veient que continua sent un tarannà on ells fan el que pensen sense negociació". A més, ha afirmat que el 22 de gener van rebre una proposta de pacte, el qual "no satisfeia cap de les seves demandes en els dos punts clau", com és el projecte de l'escola de música i l'arrenjament del camp de futbol.

Les línies vermelles de Junts

El projecte de l'escola de música

Adrian Van der Hoeven, vocal de Junts, ha remarcat l'èmfasi que posen en la "importància d'escoltar als veïns i veïnes de Valldoreix". Així, en qüestió de "timings", defensa que des de Junts volen fer l'escola de música tal com ho demanen els seus integrants i de la manera més ràpida possible: "Els temps que defensa el govern allargarien molt el procés i estaríem parlant de finals del 2026 o 2027, si no hi hagués cap mena d'obstacle. En canvi, el nostre projecte de l’escola de música està finalitzat, tenim el paper preparat, només cal que finalitzi el concurs d’idees, el qual a cap d’any podria estar enllestit. Podriem tenir el projecte acabat pel curs de setembre del 2025".

Cal recordar que el govern va plantejar fer l'escola de música a l'espai de la centralitat a la plaça del Casal de Cultura, mentre que Junts és partidari de construir-la al costat de l'EMD, a l'antic garden. 

Més info: Valldoreix treballa en un nou projecte de centralitat de 13 milions d'euros

El camp de futbol

Des de Junts creuen un prioritari dur a terme un arranjament del camp de futbol de Can Badal: "Demanem un camp de futbol que es dignifiqui, tenim un equip que es diu Valldoreix FC que té 250 jugadors i que han d'anar a jugar a l'Agora. No estem demanant construir un nou camp, estem demanant dignificar el que ja tenim".

Així doncs, Junts ha conclòs que estan oberts a diàleg, però tenint clar el que volen defensar: "Des de Junts volem aprovar el pressupost, no volem que els veïns i veïnes estiguin amb el pressupost prorrogat, però nosaltres hem de ser fidels al que nosaltres portem al nostre programa, sobretot pel que fa al camp de futbol i a l’escola de música", tal com ha apuntat Lluïsa Muñoz, vocal de Junts Valldoreix.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem