El govern treu pit del pacte i carrega contra els antics governs

El Govern de Sant Cugat ha fet balanç del mandat en el tradicional esmorzar amb la premsa que organitza l'alcaldessa

"Ha estat un govern compromès, responsable, que ha donat estabilitat a aquesta ciutat i ha estat a l'altura". Amb aquesta frase ha definit el govern l'alcaldessa, Mireia Ingla (ERC), el qual lidera des del juny del 2019. Durant el tradicional esmorzar amb la premsa que s'acostuma a celebrar pels voltants de Nadal, aquest dimarts 10 de gener, els tres socis han fet balanç dels tres anys i mig de mandat municipal.

En aquest mateix sentit, s'ha pronunciat el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transports, Pere Soler (PSC). "Hem sabut tirar endavant, hem tirat molts projectes endavant gràcies a aquest acord". Al seu torn, el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Marco Simarro (CUP), també s'ha mostrat d'acord amb el pacte. "En el seu moment vam tenir l'oportunitat de treballar per una ciutat de drets pels veïns, des de la crítica i la divergència ideològica, però hem estat capaços de tirar endavant polítiques per la gent, que prioritzessin la cohesió social".

"Ens vam trobar amb promeses a persones, a col·lectius, a entitats, que s'havien dit que estaven resoltes i que s'havien de començar de zero"

Ingla, que també s'ha mostrat orgullosa de liderar aquest govern, ha explicat la situació en què es van trobar l'Ajuntament quan van entrar a governar. "Vam haver d'ordenar moltes coses. Des de més mans a recursos a humans o en àmbits com a urbanisme o drets socials. L'estructura que hi havia no ens servia per poder fer tots aquells projectes. Ens vam trobar amb promeses a persones, a col·lectius, a entitats, que s'havien dit que estaven resoltes i que s'havien de començar de zero". En aquest sentit, l'alcaldessa ha criticat els anteriors governs per no haver posat la ciutat al nivell que exigeix el segle XXI. "És una ciutat que ha triplicat la població. Aquest creixement es va gestionar amb una governança pròpia d'aquells anys, també amb la idea equivocada que els criteris que es van fer servir aleshores servirien per a la ciutat d'avui".

Mantenir al qualitat de vida

D'aquesta manera, en aquests objectius per adaptar la ciutat al segle XXI, aquest govern es marca mantenir la qualitat de vida de Sant Cugat. De fet, en l'última enquesta ciutadana que ha realitzat el consistori, un 91,4% dels enquestats diu que l'èxit de Sant Cugat és la seva qualitat de vida la vincula (81,1%) a tenir menys contaminació, més espais verds i més equipaments esportius. Podeu consultar tota l'enquesta. Durant la trobada, els socis de govern han post d'exemple per mantenir la qualitat de vida a la ciutat la zona de baixes emissions, l'anella verda, o la nova zonificació escolar, entre altres.


El pacte entre ERC, PSC i CUP

Tot i aquest balanç positiu que han fet els tres partits i de manifestar la necessitat de formar aquest pacte el 2019, cap dels tres representants ha volgut esclarir si aposten per repetir el govern a tres després del 28 de maig. "Haurem d'esperar els resultats de les eleccions", ha dit Pere Soler, que ha afegit que tots tres socis (tots tres alcaldables) es presenten per governar la ciutat i no quedar-se a l'oposició per fer "mocions que no van enlloc". De fet, en aquest sentit el mateix Soler no va descartar en una entrevista al TOT poder pactar també amb Junts.

Més info: Soler: "No descarto demanar responsabilitats per la situació econòmica que ens hem trobat"

En canvi, Marco Simarro, en una altra entrevista al TOT i en la seva presentació com a alcaldable, va supeditar la revalidació del govern depenen de la representativitat que tragués la CUP. "Trobàvem a faltar una esquerra més desacomplexada al govern de la ciutat", va destacar.

Més info: Simarro: "Amb l'habitatge sempre s'ha de fer més"

Més info: Marco Simarro serà el candidat de la CUP a les eleccions municipals de Sant Cugat

Tot i això, Simarro ha destacat que "la voluntat i ganes de continuar transformant la ciutat hi són. Nosaltres no tanquem la porta si aquesta conjuntura hi és". De fet, tots tres socis han destacat la bona entesa entre ells i Ingla i Soler han coincidit que en política local "les relacions personals són importants".

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem