Guanyem Valldoreix assenyala el govern de l'EMD per no tenir "projecte"

Guanyem lamenta els "nyaps" del govern de Junts per Valldoreix i la seva "inacció", posant com a exemple, entre altres, l'avinguda del Baixador

Guanyem Valldoreix, coalició formada per CUP-PC i ERC-MES; ha fet balanç del primer any de mandat i ha assegurat que l'actual govern de Junts per Valldoreix no té un projecte definit per la vila. Els vocals del grup han assenyalat que les seves prioritats segueixen sent habitatge, participació, seguretat, bon govern i model de poble i obren la porta a repetir la fórmula electoral per les eleccions de 2023.

"El govern de l'EMD no és un òrgan solucionador de problemes, sinó que els genera", ha apuntat Lluc Cahís, vocal d'ERC a Valldoreix, que ha criticat que la seva acció està farcida de "nyaps". En aquest sentit, el vocal de la CUP, Ferran Margineda, ha acusat Junts per Valldoreix de no tenir projecte per la vila i governar segons les queixes que reben i de manera improvisada.

"Un equip de govern que només els interessen les xarxes socials i els mitjans de comunicació", ha resumit el vocal republicà Jaume Sanmartí.

Avinguda del Baixador

Guanyem Valldoreix ha enumerat alguns dels projectes que, al seu parer, l'EMD no afronta de manera correcte. Un d'ells, ha apuntat Sanmartí, és l'avinguda del Baixador: "El 2015 es van treure les torres d'alta tensió i no s'ha fet pràcticament res". També ha recordat que no s'ha fet cas a la sentència d'enderrocar les tres cases construïdes amb una llicència irregular, tirant-ne només una d'elles.

Més info: Veïns del Baixador es constitueixen en associació per defensar els seus interessos

Des de la formació han considerat que l'actual govern no aposta per la participació ciutadana, cosa que es tradueix, apunten, en què no es convoca el Consell de la Vila des de fa anys. També apunten altres problemes com les voreres intransitables o la mobilitat al poble. Sanmartí ha recordat que fa un any que esperen l'informe de compatibilitat de la Diputació sobre la compatibilitat laboral del president de l'EMD, Josep Puig.

Margineda ha carregat contra el govern de l'EMD per no fer prou per sumar-se a a iniciativa dels casals d'estiu impulsats per les AFES i Paidos a Sant Cugat i mantenir els casals "elitistes" del Complex de Valldoreix que provoquen "diferenciació" entre els infants pel seu preu.

Més info: Una trentena d'entitats s'agrupen per un casal d'estiu conjunt a les escoles

Canvi d'escenari

Les eleccions de 2019 van donar la presidència a Josep Puig per davant del candidat de Guanyem, Xavier Humet, però el govern de Junts per Valldoreix va perdre la majoria absoluta. Lluc Cahís ha destacat que això ha donat més marge a l'oposició per impulsar projectes, posant d'exemple, entre altres, l'aprovació d'un protocol contra la violència masclista.

Tot i això, lamenta que el govern de Junts per Valldoreix es queda en "bones paraules" però no materialitza molts dels acords aprovats en Junta de Veïns.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem