Gutiérrez es presenta com a única candidatura per Sant Cugat En Comú a les municipals

La llista aplega persones provinents de diferents moviments socials i polítics de la ciutat

L'actual portaveu municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Ramon Gutiérrez, encapçala l'única candidatura de Sant Cugat En Comú presentada a les primàries del partit de cara a les eleccions municipals del 2019. Una candidatura avalada per l'assemblea del partit i que s'ha presentat aquest divendres, 30 de novembre, al Casal Torreblanca.

Un acte que ha comptat amb la presència de David Cid, diputat al Parlament per Catalunya en Comú-Podem, qui ha definit les eleccions municipals com "les més importants" per a la formació, ja que "són les més properes a la ciutadania", a més de perquè "marcaran l'aterratge de Catalunya En Comú arreu del territori".

Ramon Gutiérrez, per la seva banda, ha presentat la seva candidatura, caracteritzada, ha dit, per "reflectir gairebé totes les sensibilitats del nou espai que estem construint a la ciutat", a més de suposar un canvi generacional, i "reflectir les lluites de la ciutat i del territori". Una llista que incorpora noms consolidats de l'esquerra verda santcugatenca, així com representants dels diferents barris i moviments socials com la plataforma de pensionistes o el Sindicat de Llogaters.

"L'hem treballat amb moltíssim consens. Hem intentat comptar amb el màxim de sensibilitats possibles. És una candidatura que representa molt bé la història, d'on venim i allò que heretem, que és Iniciativa i el PSUC, però també els nous espais polítics que formen part d'aquesta confluència", ha explicat Gutiérrez. En aquest sentit, ha subratllat que "hi ha gent present a les lluites i conflictes a la nostra ciutat i que per nosaltres són cabdals, i també gent de tots els barris". "És una candidatura molt completa i que representa molt bé allò que nosaltres volem, que és formar part d'una majoria de canvi a la nostra ciutat", ha sentenciat.

Pel que fa als principals objectius de la formació, Gutiérrez ha assenyalat com a més important "revertir la situació d'exclusivitat i d'exclusió que hi ha a la nostra ciutat", apuntant com a clau que "el primer és l'habitatge". En aquest sentit, ha apuntat que "calen polítiques d'habitatge serioses i que responguin a les necessitats, deixant de fer fora a gent de Sant Cugat".

En el mateix sentit ha subratllat la necessitat de la municipalització de serveis, "fent valdre els serveis públics com allò que és de tothom, i que serveix com a primera trinxera d'aquelles persones que no tenen garantits molts dels seus drets". De la mateixa manera ha destacat que "cal avançar en qüestions com el feminisme, la lluita contra la corrupció, etcètera, etcètera".

La llista la configuren Ramon Gutiérrez, Aina Balada, Andreu Sierro, Conxa Martínez, Esteban Martínez, Ximena Montecinos, Antonio Roa, Neus Medina, Alex Fouquet, Inés Luna, oriol Porta, Montse Español i Isidre Marias. La candidatura serà oficial dilluns, dia 3 de desembre, quan finalitzin les eleccions del partit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem