ICV deixa la Taula de partits pel Referèndum a Sant Cugat

La formació ecosocialista se sent "exclosa" davant el canvi d'orientació de la taula favorable al Sí

Iniciativa per Catalunya Verds ha deixat la Taula de partits pel Referèndum de Sant Cugat del Vallès després que aquesta decidís aquest dimecres, 26 de juliol, fer campanya pel Sí.

La taula tenia inicialment l'objectiu de garantir a escala local un espai plural per impulsar un referèndum per Catalunya. "Els ecosocialistes hi hem participat des del primer moment amb la idea de compartir estratègies amb la resta de partits sobiranistes, fer possible els mecanismes de treball conjunt i donar trasllat al Pacte Nacional pel Referèndum, com ja va passar, per exemple, amb el Pacte Local pel Referèndum", expliquen en un comunicat.

Després de la decisió de reorientar-se a un espai de partits i entitats per fer campanya pel Sí, ICV considera que ha esdevingut "un espai més petit on no hi són representades totes les sensibilitats que volen superar l'statu quo". En aquest sentit, afirmen que "l'espai unitari de defensa del referèndum no és cap pantalla passada", remarcant que "cal seguir treballant per un referèndum efectiu amb totes les garanties democràtiques, amb aliances i reconeixement internacional i que interpel·li a la immensa majoria del país".

"Nosaltres donem suport a qualsevol mobilització que expressi la sobirania de Catalunya i el seu dret a decidir, i més encara davant l'immobilisme del PP", asseguren, però pensen que "l'espai unitari en només un espai de campanya pel Sí és precipitat i excloent".

Amb el canvi d'orientació, la formació assegura que se sent "exclosa i deixa de participar-hi", mantenint, però, que "seguirem defensant el dret a decidir com ho hem fet sempre, i seguirem buscant espais amplis on debatre i avançar en l'exercici de la sobirania de Catalunya".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem