ICV-EUiA demana celeritat i menys opacitat a l'equip de govern

La formació ecosocialista de Sant Cugat considera que hi ha aspectes que "s'allarguen excessivament en el temps" per solucionar-se

ICV-EUiA s'ha marcat com a prioritats del nou curs polític el seguiment dels temes urbanístics, la resolució de temes que s'estan perllongant "excessivament" en el temps, i aconseguir que Sant Cugat no sigui una ciutat elitista. Així ho han explicat Ramon Gutiérrez i Roser Casamitjana aquest dimecres, 7 de setembre.

La portaveu del grup municipal ha remarcat que "els temes d'urbanisme passen desapercebuts als plenaris, però realment són molt importants, perquè queden per sempre més i, a més, ens costen molts diners". En aquest sentit, Casamitjana ha demanat trencar la "opacitat" que envolta aquests temes, i ha demanat que es faci un seguiment de diferents assumptes.

Entre ells, ha destacat els 8,5 milions d'euros que l'ajuntament ha d'abonar als 8 propietaris de les parcel·les del sector del Turó de Can Mates Industrial Est després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia en relació al Programa d'Actuació Urbanística d'aquest sector. "Tot fa preveure que aquest import s'incrementarà", ha apuntat Casamitjana, demanant un seguiment d'aquest tema.

També ha demanat més informació sobre la situació actual del Pla de Millora Urbana de Can Cabassa, i sobre la Comissió especial per avaluar la modificació del PGM a Valldoreix, de la qual Casamitjana n'ha destacat la seva "complexitat" remarcant que està previst que es convoqui aquest mes de setembre.

També ha demanat qui és l'estat de la problemàtica entorn la Pedrera Berta, i ha remarcat que cal "seguir" l'evolució de la Torre Negra.

D'altra banda, ha remarcat la preocupació al voltant de les rieres. "Dient que estan naturalitzades, el que realment estan dient és que estan deixades de la mà de Déu", ha lamentat Casamitjana. "Sembla que ara està en vies de resoldre, però no sabem en quin punt", ha demanat.

Temes a prioritzar

El Pacte per la Nit és un dels temes a solucionar per a ICV-EUiA FOTO: Lali Puig

Més enllà dels temes urbanístics, el regidor Ramon Gutiérrez ha enumerat una sèrie de temes que afecten la ciutadania i que "l'equip de govern es pren amb molta calma, com si no fossin urgents". En aquest sentit, ha parlat de la Comissió de Mobilitat "que no s'ha tornat a convocar", o de la revisió del Pla Municipal d'Equipaments, per a la qual "encara no s'ha convocat cap reunió".

En la mateixa línia ha parlat de la municipalització de l'aigua, per a la qual "només hi ha hagut una reunió", o de l'ordenança municipal de terrasses, que "no és una prioritat per a nosaltres, però sí que és un tema que afecta la ciutadania, perquè hi ha una demanada, i que afecta el Pacte per la Nit", ha explicat.

Precisament el Pacte per la Nit és l'altre aspecte que es considera des d'ICV-EUiA que s'allarga massa en el temps. "Tothom s'ha posicionat, però no hi ha negociacions que puguin portar a aquest pacte", ha recalcat, demanant "celeritat" per desencallar el procés. Gutiérrez també ha lamentat que no s'avanci amb la modificació del ROM, i que no hi hagi avenços pel que fa al Pla Integral de Sostenibilitat. "Sembla que l'equip de govern ha començat a treballar-hi, però de manera molt opaca", ha lamentat.

Sant Cugat inclusiu

Roser Casamitjana ha explicat el tercer eix de prioritats per al nou curs polític. Un eix que vol aconseguir un "Sant Cugat no elitista; inclusiu". En aquesta línia, ha remarcat la necessitat de "polítiques que facin superar aquest elitisme", remarcant el tema de l'habitatge.

"Continuem tenint els pisos més cars de l'entorn, i el preu continua pujant per l'alta demanda. No anem pel bon camí", ha lamentat la portaveu.

Casamitjana també ha lamentat que "la majoria dels pisos de Promusa siguin de venda" fet que "no contribueix a fer una ciutat més inclusiva".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem