ICV-EUiA planteja canvis en els pressupostos participatius

Els ecosocialistes volen donar més importància als Consells de Barri i als consells sectorials

El 12 de novembre acaba el termini per presentar propostes en els Pressupostos Participatius de l'Ajuntament de Sant Cugat, que destinarà dos milions d'euros d'inversions fins al 2019 per exectuar els projectes més votats pels santcugatencs. El grup municipal d'ICV-EUiA ha valorat positivament la "passa endavant" en participació ciutadana però considera que el model "té dèficits" i aposta per donar més importància a la participació col·lectiva.

Així, la formació ecosocialista considera que els Consells de Barri i els consells sectorials (cultura, mobilitat, esports...) haurien de tenir un pes més important en el procés participatiu per definir i presentar propostes en els Pressupostos Participatius. No obstant, ICV-EUiA considera positiu que enguany es garanteixi una inversió mínima als districtes de Sant Cugat, cosa que l'any passat no va passar i va generar polèmica en barris com la Floresta.

"La participació ha de ser col·lectiva, no individualitzada", ha explicat el portaveu ecosocialista, Ramon Gutiérrez. Així, la proposta d'ICV-EUiA passa perquè els Consells de Barri i els consells sectorials treballin i defineixin les propostes a presentar, tot i que aposen per mantenir una validació final en forma de vot per part de tota la ciutadania. "Qui detecta les necessitats de la ciutat són els consells i les entitats", ha detallat. Això no exclou que un ciutadà pugui presentar una proposta, tot i que després hauria de ser estudiada i aprovada pel consell corresponent.

Aquest sistema, expliquen, també serviria per fer un seguiment més acurat de les propostes per part dels consells i evitar canvis o modificacions en la validació tècnica de l'Ajuntament. "Participar no ha de ser competir per projecte", ha finalitzat Ramon Gutiérrez.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem