ICV-EUiA reclama més inversió en habitatge públic de lloguer

Els ecosocialistes consideren que l'accés a l'habitatge "és el principal problema de Sant Cugat"

Iniciativa per Catalunya ha presentat públicament les seves al·legacions al pressupost i a les ordenances del 2017 de l'Ajuntament de Sant Cugat, que han pactat Convergència i Esquerra. Les seves demandes es basen principalment en els eixos social, d'habitatge, ambiental i de visió de ciutat transformadora. "Ens agrada fer propostes de millora, encara que siguin difícils d'incorporar perquè ja són uns pressupostos pactats", ha explicat el regidor ecosocialista Ramon Gutiérrez.

Per ICV-EUiA, l'accés a l'habitatge "és el principal problema de la ciutat" pels elevats preus dels pisos. "A Sant Cugat necessitem garantir el dret a l'habitatge i a l'emancipació dels joves", ha reclamat Gutiérrez. Per aquest motiu, han proposat la redacció d'un pla de xoc en matèria d'habitatge i augmentar la inversió de Promusa en la construcció d'habitatges protegits de lloguer. "L'Ajuntament destinarà 2 milions a habitatge protegit, només un per habitatge de lloguer. Ens sembla totalment insuficient".

Estudi de renda

L'altra gran demanda d'ICV-EUiA és la redacció d'un estudi de renda dels santcugatencs per "conèixer les desigualtats" i poder redactar unes normatives en les subvencions i bonificacions d'impostos més acurades amb la realitat. Sobre la proposta de CDC i ERC d'augmentar les subvencions en l'IBI, Ramon Gutiérrez ho considera positiu, però lamenta que s'estigui fent "amb improvisació i a ull", ja que no tenen constància que existeixi un estudi sobre les rendes de Sant Cugat.

Sobre l'Impost de Béns Immobles, els ecosocialistes són partidaris d'incrementar-lo, al mateix temps que s'amplien les bonificacions per les famílies amb menys recursos. "És molt important subvencionar l'IBI, però és igual d'important no perdre recaptació per mantenir els serveis socials", ha argumentat el regidor.

També relacionat amb l'IBI, Iniciativa ha demanat la supressió de la bonificació a l'església i a les escoles concertades que segreguen per sexe i l'augment del tipus impositiu pels centres comercials.

Complint les mocions aprovades

Una reclamació dels ecosocialistes per als pressupostos del 2017 és que es doni compliment a les mocions aprovades durant els últims mesos, cosa que no passa sempre segons apunten. "Ens preocupa que mocions aprovades en ple no quedin plasmades en els pressupostso", ha lamentat Gutiérrez. Entre altres, s'ha referit a l'acord per no pagar la quota de l'Associació Catalana de Municipis o la quota per fer-se soci de Som Energia.

Finalment, ICV-EUiA també ha proposat que l'Ajuntament aposti per la banca ètica i elabori un nou pla d'estalvi energètic municipal. També han criticat algunes "despeses superflues" com el salari "massa alt" dels càrrecs de confiança o les "despeses massa elevades" en protocol.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem