ICV-EUiA vol la reversió de les reclamacions de l'IVA a les entitats culturals

El grup municipal presentarà una moció que fa referència a aquesta problemàtica al Ple Municipal de març

ICV-EUiA demanarà al ple municipal de març la reversió de les reclamacions de l'IVA a les entitats culturals i mitjans de comunicació públics. La moció demana que les institucions afectades no hagin d'abonar els imports de l'IVA, que corresponen a les subvencions rebudes, perquè fins ara les entitats culturals no pagaven IVA, ja que "es considerava la cultura un bé públic i se'ls eximia de l'impost".  

La moció indica que aquesta situació ha generat un "problema fiscal" i un seguit de "repercussions econòmiques i una gran preocupació en el sector". Per tant, els verds exigeixen al Ministeri d'Hisenda que aturi aquest "ofec", establint una mesa de diàleg amb les diferents institucions afectades i reconduint aquesta interpretació que obliga a abonar els imports de l’IVA, tot complint amb la legislació vigent.

El grup municipal també vol mostrar tot el seu suport a les iniciatives parlamentàries impulsades per anul·lar definitivament la retroactivitat als exercicis, des de l'any 2012 fins al 2017, que insisteix aplicar el Ministeri d'Hisenda. Així com també al sector cultural i al sector audiovisual de Catalunya. 

També han afegit que volen deixar constància que "les institucions culturals i mitjans de comunicació han estat liquidant els corresponents impostos sense cap advertiment per part de l'administració central; per tant no hi ha hagut cap frau ni elusió".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem