10 mocions aprovades, i 2 de rebutjades, al ple municipal

La sessió plenària del mes de febrer a Sant Cugat ha durat 6 hores i 30 minuts

El ple municipal del mes de febrer a Sant Cugat del Vallès, celebrat aquest dilluns dia 19, ha finalitzat amb 10 mocions aprovades i 2 de rebutjades, després de 6 hores i 30 minuts de debat.

D'aquesta manera, s'ha aprovat exigir explicacions sobre els nous casos de corrupció de CDC amb l'obra pública de Sant Cugat. Una moció d'urgència presentada per CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA que s'ha aprovat amb el vot afirmatiu de tots els grups municipals excepte el PDeCAT, que hi ha votat en contra.

El ple també ha aprovat estudiar aplicar el transport a la demanda a la Floresta i les Planes, després de rebutjar la moció presentada per la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA per a la calendarització de les millores del servei del bus urbà del barri, i aprovar les esmenes proposades pel PDeCAT per treballar al voltant del transport a la demanda. S'ha aprovat amb els vots a favor de PDeCAT, PSC i PP; l'abstenció del regidor no adscrit; i el vot en contra de CUP, ERC, ICV-EUiA i C's.

De la mateixa manera, s'han aprovat dues mocions per instar al govern a què millori el sistema de pensions.  La primera, una moció conjunta d'ERC-MES i ICV-EUiA per recuperar el poder adquisitiu del sistema públic de pensions, amb els vots a favor de PDeCAT, ERC, CUP, ICV-; l'abstenció de C's i PSC; i el vot en contra del PP. La segona, una moció del PSC per establir un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats, amb els vots a favor de PDeCAT, ICV-EUiAEUiA i PSC; l'abstenció de C's i els vots en contra de PP, CUP i ERC.



D'altra banda, s'ha aprovat fer un monument en record de les víctimes del terrorisme, a partir de la moció presentada per PP i Cs, amb els vots a favor de tots els grups, excepte ERC i ICV-EUiA que s'han abstingut i la CUP que hi ha votat en contra.

El ple també ha aprovat una moció per a l'alliberament d'Ahed Tamini, altres menors palestins i per a la ratificació dels convenis de dret internacional per part d'Israel. S'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte el PP que s'ha abstingut en alguns dels punts, com també ho ha fet PDeCAT i PSC en altres.

També s'ha aprovat la gratuïtat en la cessió de les instal·lacions esportives a les entitats a proposta d'ERC-MES, amb les esmenes del PDeCAT. S'ha aprovat amb els vots de PDeCAT i PP, les abstencions de Cs i PSC; i el vot en contra de CUP, ERC i ICV-EUiA.

També s'ha aprovat la moció de la CUP-PC, amb el vot favorable de totes les formacions excepte ERC-MES que s'ha abstingut, per incorporar noves mesures per garantir la seguretat de les dones a l'espai públic a la nit mitjançant la implantació de la parada a demanda per les usuàries als autobusos públics del municipi.

La moció del PSC sobre el cofinançament de les escoles bressol municipals s'ha aprovat per unanimitat, i també s'ha aprovat donar suport a la vaga feminista 8 de març, també presentada pel PSC, amb el vot de tots els grups excepte el PP que hi ha votat en contra; i les abstencions de Cs i CUP a alguns dels acords de la moció.

Pel que fa a les mocions rebutjades, aquestes han estat dos. La primera, la proposta de Cs per prendre més mesures en casos d'epidèmies de grip.  I la segona, la moció d'ERC-MES i ICV-EUiA per tal que l'Observatori Sociològic de Sant Cugat generi dades sobre la realitat socioeconòmica de la ciutat.

Altres aspectes tractats

Protesta del Grup de Pensionistes durant el torn de participació ciutadana. FOTO: Artur Ribera

Durant la sessió plenària també s'ha constat que l'Ajuntament de Sant Cugat iniciarà els tràmits per recuperar una zona verda de Valldoreix que actualment està ocupada  , entre altres aspectes.

Pel que fa al torn de participació ciutadana, aquesta ha estat protagonitzat pel Grup de Pensionistes de Sant Cugat que han portat la seva reivindicació al ple, entre altres aspectes plantejats pels veïns i veïnes de la ciutat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem