ICV reclama el reglament de terrasses per elaborar un nou Pacte per la Nit

Els ecosocialistes aposten per “començar de nou” el Pacte per la Nit prenent com a base els acords presos anteriorment

Davant la polèmica generada pels horaris de tancament de les terrasses a Sant Cugat, i el trencament del Pacte per la Nit, ICV Sant Cugat aposta per “començar de nou” amb aquest pacte per arribar a conclusions que s'adaptin a les necessitats actuals.

 

“La posició que teníem des de ICV és que s'hauria de tornar a iniciar el Pacte per la Nit. Se'ns va dir, i podem acceptar, que les conclusions a les quals s'havia arribat en el seu moment pel Pacte per la Nit són difícilment aplicables al dia d'avui, perquè les coses han canviat”, explica Roser Casamitjana, portaveu d'ICV Sant Cugat.

 

Un punt en el que la formació mostra el seu acord. “Estem d'acord que les coses han canviat i possiblement no podem partir d'aquells acords als quals es va arribar. La idea, llavors, és partir de zero”. I explica: “tornem a refer el que era el Pacte per la Nit, tornem a convocar a tots els actors implicats, i mirem a partir de què partim i on podem arribar”.

 

En aquest sentit, assenyala que hi ha un primer “entrebanc a superar”, és a dir, decidir qui ha de participar d'aquestes reunions.

 

Amb tot, Casamitjana assenyala la necessitat de “començar de nou amb tothom; però amb un punt de partida: els acords que ja es van prendre”.

 

Però en aquest sentit afegeix que “s'ha promès des de fa temps el reglament de terrasses, que encara no el tenim, i és imprescindible per començar a parlar. Fa molt de temps que hauria d'estar damunt de la taula. Era un dels acords del Pacte per la Nit que no s'ha complert. I és imprescindible”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem