Ingla carrega contra l'oposició: "No es pot jugar amb el prestigi de l'Ajuntament"

L'alcaldessa de Sant Cugat reivindica la tasca feta pel govern d'ERC, PSC i CUP durant aquest mandat

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha defensat la gestió del govern d'ERC, PSC i CUP durant el debat sobre l'estat de la ciutat, celebrat aquest dilluns. Ingla ha estat especialment crítica amb Junts per Sant Cugat, qui havia denunciat un "forat milionari" als comptes municipals: "No es pot desinformar la ciutadania ni jugar amb el prestigi de l’Ajuntament".

"M'he sentit decebuda. Estan donant informació que és preocupant i s'hauria de rectificar. Aquest govern ha gestionat de manera responsable", ha emfatitzat Ingla, que també ha carregat contra les paraules de l'exconseller d'Economia, Jaume Giró, que va assegurar que Sant Cugat perdia oportunitats. En aquest sentit, ha destacat les inversions d'empreses com Fluidra, Lydl, Porsche, Ametller Origen o Europa Center. Per l'alcaldessa, tot plegat es tracta d'un "intent de desprestigi": "Per pur electoralisme, alguns voldrien que aquesta ciutat no avancés tant".

Així, ha reivindicat que l'Ajuntament va tancar el 2022 amb un superàvit de quinze milions d'euros i que no hi ha perill per aquest 2023, assegurant que es podran tirar endavant tots els projectes compromesos, pagar les nómines i les subvencions a les entitats.

El discurs de l'alcaldessa

Més enllà de replicar les crítiques de l'oposició a la gestió econòmica, Mireia Ingla ha aprofitat el debat sobre l'estat de la ciutat per fer balanç als quatre anys de govern d'ERC, PSC i CUP. Per començar, ha assenyalat la importància d'aquell acord de govern i que posava fi a 32 anys de governs convergents: "Hi havia una ciutat amb un govern municipal que era incapaç d’actualitzar els serveis municipals a les noves necessitats i amb grans dificultats per governar".

Mireia Ingla: "Hem posat les bases per modernitzar l'Ajuntament i Sant Cugat"

L'alcaldessa ha reivindicat que durant el seu mandat s'han "posat les bases per modernitzar l'Ajuntament i Sant Cugat". "Hem afrontat els reptes de cara, no ens hem amagat sota la taula", ha afegit. Sobre projectes impulsats, n'ha mencionat diversos com els nous carrils bici, la Zona de Baixes Emissions, la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, el Pla d'Habitatge Assequible 2030, l'adjudicació del complex aquàtic de Mira-sol, la reobertura de La Unió, la compra de Torre Negra o els primers tràmits pel disseny de futur barri de Ca n'Ametller.

La resposta a la pandèmia

D'altra banda, ha posat en valor com va reaccionar el govern municipal davant de la pandèmia, fent "mans i mànigues per mantenir els serveis essencials i ajudar en tot el que vam poder les residències de gent gran, a la gent amb dificultats de mobilitat, al repartiment de material sanitari i de protecció...". Més endavant, ha destacat el suport econòmic que van oferir al comerç, empreses i famílies de Sant Cugat, amb decisions com "no augmentar cap impost o taxa municipal durant la resta de mandat". 

"Ningú estava preparat per tot el que va succeir i vam veure. I tot i així, vam ensortir-nos-en a base d’una resiliència i autoestima extraordinàries", ha destacat l'alcaldessa, posant en valor la feina de tot el govern i treballadors municipals.

Mireia Ingla: "Els propers anys seran clau per donar resposta a tots els reptes que tenim"

Finalment, Mireia Ingla ha assenyalat també com la lluita contra l'elevat preu de l'habitatge a Sant Cugat, i l'expulsió que suposa per persones amb menys recursos, ha estat una de les seves prioritats: "Els propers anys seran clau per donar resposta a tots els reptes que tenim per garantir un Sant Cugat que avanci amb tots els santcugatencs i no deixi ningú enrere".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem