Ingla demana que l'ajut a Ucraïna sigui "eficaç" i col·laborar amb les ONG

L'alcaldessa lloa les mostres de solidaritat dels santcugatencs i demana col·laborar amb les ONG

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, demana als ciutadans de Sant Cugat que col·laborin amb les ONG que treballen sobre el terreny a Ucraïna. Davant les allaus de solidaritat que s'han donat aquests dies a Sant Cugat i arreu del país, Ingla demana que l'ajuda cap a Ucraïna sigui eficaç i es col·labori amb les ONG. De fet, L'ajuntament va enviar fa uns dies un comunicat amb el qual recollia les recomanacions del Fons Català de Cooperació, el qual demanava fer aportacions econòmiques a les ONG i no recollir materials. En aquest sentit, també, l'Ajuntament ha habilitat un web per orientar als ciutadans a l'hora de fer les seves aportacions humanitàries per a Ucraïna.

Més info: L'Ajuntament demana fer donacions a les ONG i no recollir material per Ucraïna

Més info: L'Ajuntament habilita un espai web amb informació de com ajudar a Ucraïna

"El que és útil és col·laborar amb aportacions a aquestes ONG que estan molt professionalitzades perquè malauradament fa molt de temps que treballen amb catàstrofes", ha explicat Ingla en una entrevista al TOT. "És molt seriós i ho hem de fer d'una forma endreçada i que respongui a les necessitats de persones que arriben amb una situació molt precaritzada, és important que les ajudes siguin efectives i que no generem faltes expectatives, ni a les persones que vénen d'Ucraïna, ni a les persones que amb bona voluntat volen ajudar", ha assegurat. 

D'altra banda, Ingla ha explicat que de moment encara la Generalitat no els ha demant com a municipi que acullin persones ucraïnes, tot i que afirma que a àmbit particular sí qu ehan arribat persones que tenen coneguts al municipi. TOT i això, l'alcaldessa subratlla que el municipi està a la disposició per ajudar a aquests ciutadans. "Si ens ho demanen, atendrem a aquestes persones amb aquelles necessitats més immediates. Cada vegada que se'ns demani alguna cosa l'Ajuntament farà el que calgui per donar suport a aquesta catàstrofe", ha destacat. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem