Jordi Puigneró va ser víctima d'un intent d'espionatge a través del seu mòbil

El santcugatenc Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals, ha explicat que va detectar el ciberatac que va patir

El santcugatenc Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, va ser víctima d'un intent d'espionatge a través del seu mòbil, segons ha revelat eldiario.es. El mateix Puigneró ha confirmat els fets i ha explicat que va detectar el ciberatac i va poder impedir-lo. El sistema utilitzat va ser el mateix que va patir el president del Parlament, Roger Torrent, i altres líders polítics catalans a través del programa Pegasus.

Més info: Puigneró: "Tenim una oportunitat de construir la primera nació digital de veritat"

"Confirmo que el març de 2019 vaig rebre un ciberatac al mòbil però que es va quedar en un intent fallit, ja que va ser detectat a l'instant i per tant no va aconseguir el seu objectiu", ha detallat el conseller a través de les xarxes socials. Sospita que va entrar en funcionament el programari de ciberseguretat que s'instal·la als telèfons dels alts càrrecs del Govern. Afegeix que va apagar el terminal, va treure les targetes SIM i va informar del fet a l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Els investigadors, apunta eldiario.es, no van poder esbrinar l'autoria de l'intent d'atac. En aquest sentit, cal recordar que el programari d'espionatge Pegasus, que l'empresa israeliana NSO només ven a governs, s'introdueix al telèfon mòbil de l'espiat i permet activar a distància el micròfon i la càmera del terminal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem