Josep Maria Vallès ( Junts) ja és el nou alcalde de Sant Cugat: "Cal més diàleg"

Aquest dissabte 17 de juny s'ha constituït el nou plenari municipal i s'ha investit Josep Maria Vallés com a nou alcalde de Sant Cugat

Josep Maria Vallès (Junts) ja és el nou alcalde de Sant Cugat després de ser investit aquest dissabte, 17 de juny, en un ple extraordinari. Vallés ha reivindicat el diàleg i escoltar a la ciutadania en el seu discurs d'investidura, un dels seus lemes de la campanya, i ha assegurat que governarà amb "humilitat". "De la composició d'aquest ple n'hem de saber llegir la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes: cal més diàleg, calen més consensos. Els vots que ens han atorgat no són xecs en blanc". Vallès també ha reivindicat el seu caràcter pròxim, heretat del seu paper com a periodista: "Seré més al carrer que al despatx".

Més info: Josep Maria Vallès, de periodista a alcalde de Sant Cugat

Josep Maria Vallès alcalde de Sant Cugat del Vallès. FOTO: Bernat Millet.

 

Vallés ha insistit en diverses ocasions en el diàleg durant el seu discurs. De fet, haurà de practicar-lo amb altres formacions per tal de tirar endavant les polítiques, ja que no gaudeix de majoria absoluta: "Des d'un diàleg sincer i els consensos necessaris, tant amb la ciutadania com amb les diferents forces polítiques, podrem aconseguir grans objectius i la nostra ciutat continuarà sent un referent com sempre havia estat". El nou batlle també ha agraït a la ja exalcaldessa Mireia Ingla (ERC) la seva feina aquests 4 anys, així com els alcaldes convergents que l'han precedit: Joan Aymerich, Lluís Recoder, Mercè Conesa i Carmela Fortuny, tots ells presents en la sessió d'aquest dissabte.

Foto d'alcaldes i alcaldesses de Sant Cugat del Vallès. FOTO: Bernat Millet.

Foto d'alcaldes i alcaldesses de Sant Cugat del Vallès. FOTO: Bernat Millet.

Sobre els objectius del mandat, l'alcalde ha parlat de l'accés a l'habitatge i de les polítiques socials."No podem obviar els reptes que hem d’afrontar en matèria de salut mental, atenció a les persones grans, amb discapacitat i a aquelles en situació de vulnerabilitat, entre altres. Volem millorar l'accessibilitat i la mobilitat urbana per a aquestes persones", ha explicat. A més, ha defensat que el "dret a un habitatge digne serà una prioritat d’aquest mandat” i ha apostat per un "urbanisme de qualitat".

Paral·lelament, amb el discurs també ha mencionat la importància de les empreses. "Estarem al costat del comerç de proximitat com a element dinamitzador i cohesionador de les nostres places i carrers, i també ho estarem de l'empresa i l'ocupació, fomentant el coneixement i la innovació per desenvolupar el nostre potencial econòmic". Però no ha oblidat la cultura de la nostra ciutat. "Caldrà, doncs, impulsar la cultura, l'educació, l'esport, l'emprenedoria, el comerç i el lleure. Tots aquests àmbits són font de valors, d'integració, d'esforç i també són els motors de la nostra ciutat que ens ajuden a créixer, a cohesionar- nos com a societat i que contribueixen fermament a la convivència, al civisme i la seguretat".

Hi haurà govern amb minoria o de coalició?

Vallès arriba a l'alcaldia de Sant Cugat amb majoria simple, a 4 regidors de l'absoluta que se situa a 13 regidors. Amb aquests números el grup de Junts només suma 13 amb els 4 regidors d'Esquerra Republicana, amb qui està negociant un possible pacte de govern estable, tot i que de moment les negociacions no han culminat amb un pacte de govern, s'haurà d'esperar als dies vinents per veure si finalment hi ha un acord.

Les votacions

Tots els grups municipals (En Comú Podem, VOX, CUP, PP i JUNTS), menys els PSC i ERC, han presentat el seu candidat.  Així, hi ha hagut 9 vots per a Josep Maria Vallés (Junts), 7 vots en blanc, 3 per Álvaro Benajam (PP), 2 per Marcos Rodríguez (VOX), 2 per Marco Simarro (CUP) i 2 per Ramon Gutierrez (ECP). Com no hi ha hagut cap candidat amb majoria absoluta s'ha proclamat Vallès com a nou alcalde. (En una altra notícia es publicaran les intervencions dels grups municipals)

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem