Junts i ERC governaran junts a Sant Cugat després de pactar

Les assemblees de les dues formacions han avalat el pacte aquest dilluns 26 de juny

Junts per Sant Cugat (nou regidors, inclosa l'alcaldia) i Esquerra Republicana (4 regidors) governaran plegats a Sant Cugat, després d'arribar a un pacte estable de govern i sumaran majoria absoluta al plenari (13 regidors). Les assemblees de les dues formacions han avalat el pacte de govern, aquest dilluns 26 de juny, després de setmanes de negociació. Aquest era l'únic pacte possible que sumava majoria absoluta entre dues formacions després de les eleccions del 28 de maig. Així, l'assemblea de Junts ha avalat el pacte per unanimitat, i la d'ERC per tres quartes parts.

Més info: Així és el nou govern de Junts i ERC a Sant Cugat

Aquest dimarts, 27 de juny, hi ha convocada una roda de premsa per presentar el cartipàs municipal. Tot i això, segons ha pogut saber el TOT, l'home fort dels republicans amb una tinença d'alcaldia serà Bernat Picornell, l'actual portaveu del grup municipal, mentre que els tinents d'alcaldia de Junts serien Jordi Puigneró, Cristina Paraira i Carles Brugarolas. Pel que fa a les àrees que tindrà cada formació, per ERC hi hauria Habitatge, Drets Socials, Seguretat o Participació, entre altres. Mentre que Junts es quedaria àrees de pes, i per les quals el tripartit va ser molt criticat, com Economia, Serveis Urbans, Esports, Urbanisme i Cultura.

Cisteró: "És una oportunitat per preservar el llegat republicà dels darrers quatre anys al govern"

Tot i no fer declaracions, ERC sí que ha emès un comunicat que explica el per què del pacte. Oriol Cisteró, president d'ERC, apunta en el comunicat que "és un acord que respon a la necessitat que Sant Cugat tingui un govern fort, per afrontar amb garanties i solvència els temps complicats que s'acosten i l'auge de l'extrema dreta. També és una oportunitat per preservar el llegat republicà dels darrers quatre anys al govern. Es van començar moltes coses i que Esquerra Republicana hi sigui és la garantia que es continuarà avançant".

Mentre que el portaveu republicà, Bernat Picornell, explica, també en el comunicat, que estan satisfets: "A banda de negociar amb Junts, hem parlat i escoltat la militància i diferents agents de la ciutat per conèixer la seva opinió. Tota aquesta feina ens ha servit per traçar els punts clau que volem desenvolupar durant els quatre anys vinents. Tot plegat per estar al servei de la gent i millorar la seva qualitat de vida". D'aquesta manera, ERC continuarà al govern de Sant Cugat després de quatre anys liderant la ciutat amb PSC i CUP.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem