Justo Molinero, a favor de l'1 d'octubre: "S'ha de participar, jo participaré"

"Hem lluitat tants anys per poder anar a votar, i ara ens han de dir des de dalt que no podem votar?"

Justo Molinero, empresari i mític locutor de la ràdio catalana amb Teletaxi, va ser el protagonista de l'acte de celebració dels 40 anys del Centro Popular Andaluz, aquest 23 de setembre a Sant Cugat. L'entitat santcugatenca li va retre un homenatge per la seva tasca de difondre la cultura andalusa i el va nomenar soci honorífic.

El TOT va conversar uns minuts amb Molinero sobre la seva tasca, la relació amb la ràdio i el moment actual que viu Catalunya. Està convençut que s'ha d'anar a votar al referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre, assegura que els catalans d'origen andalusos es posarien "al capdavant" si s'hagués de defensar el país i que Catalunya serà el que "els catalans vulguin que sigui".

Com ha rebut el reconeixement del Centro Popular Andaluz de Sant Cugat?

Sóc una persona molt agraïda i la gent del CPA han demostrat en els seus 40 anys que també ho són. Estic molt agraït a ells i a la feina que fan, que ningú els regala res. És un orgull tenir amics a tot arreu i més un Centro Popular Andaluz com aquest, que té un president que no és andalús i que defensa Andalusia a Catalunya com si fos la seva terra.

"Si s'hagués de defensar aquesta terra, ens posaríem al capdavant"

Justo Molinero, al Centro Popular Andaluz de Sant Cugat FOTO: Lali Puig

Vostè és ambaixador de la cultura andalusa a Catalunya. Com ho ha portat?

Amb molt orgull. La gent que ha vingut d'Andalusia i d'altres punts d'Espanya és gent molt agraïda, que s'ho passa molt bé. Jo he après a cantar l'himne d'Andalusia a Catalunya i aquí vaig entendre l'orgull de pertinença, hem après moltes coses dels catalans. Tant que ara som uns catalans més. Si algun dia s'hagués de defensar aquesta terra, els catalans d'arrel s'endurien una sorpresa perquè nosaltres ens posaríem al capdavant de tot.

Justo Molinero és un nom casat amb la ràdio. Què suposa aquest mitjà per vostè?

El món de la ràdio per mi ho ha significat tot. L'arrelament, la relació amb la gent, poder fer feliç a les persones. Hi ha moltes emissores de ràdio, però hi ha molt 'come cocos'. La nostra ràdio és alegria 24 hores i deixa't d'hòsties.

Com veu la situació que viu Catalunya aquests dies?

Ho estic vivint amb preocupació, com la majoria de la gent esperant que passarà l'1 d'octubre i després. Però amb la tranquil·litat que Catalunya serà allò que la majoria de catalans volen que sigui. No em fa cap mena de por. No entenc aquesta gent que té tanta por que anem a les urnes. Hem lluitat tants anys per poder anar a votar, i ara ens han de dir des de dalt que no podem votar? Ara ha de venir un fiscal a dir que li hem de treure el comandament dels Mossos a la Generalitat? Hi ha coses que no s'entenen.

A favor del referèndum d'autodeterminació?

S'ha de participar a l'1 d'octubre, jo participaré. Estic d'acord que cadascú pugui dir la seva i expressar-se lliurement, no hi ha res més democràtic que això. Per la gent de la meva generació que no podíem anar a votar, un cop que es va aconseguir, és una incongruència que ens prenguin aquest dret. Ens hem begut l'enteniment entre tots.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem