L'Ajuntament dona la volta a la pancarta dels presos polítics

"Faig un compliment del que em diu la Junta Electoral. Jo no vull que m'inhabilitin", ha assegurat l'alcaldessa de Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat la volta a la pancarta que reclamava la llibertat dels presos polítics, com a resposta a l'ordre de la Junta Electoral de retirar-la. D'aquesta manera, la pancarta es manté a la façana del consistori, tot i que del revés. Així, no es veu la inscripció de 'Llibertat presos polítics' i queda una pancarta blanca, només tacada per la pintura que grups contraris havien llançat en alguna ocasió.

"Nosaltres hem complert el que ha dit la Junta Electoral", ha explicat l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny. La Junta Electoral donava temps fins aquest dimecres, 27 de març, a les 11.20 hores, per retirar la pancarta, quan se li ha donat la volta. "El compliment era retirar la imatge de llibertat presos polítics i ho hem fet, i ara a l'ajuntament hi ha una pancarta de color  blanc", ha afegit Fortuny.

"Actuem amb intel·ligència i esprement fins al final les nostres possibilitats", ha emfatitzat l'alcaldessa, que ha afegit: "Faig un compliment del que em diu la Junta Electoral. Jo no vull que m'inhabilitin, vull continuar sent alcaldessa de la meva ciutat per continuar treballant per Sant Cugat".

Paral·lelament, l'Ajuntament també va plantar centenars de flors grogues a la plaça de la Vila.

La denúncia de Ciutadans

"Demanaria a Ciutadans que faci el que toca als polítics municipals, preocupar-se per la ciutat. Sant Cugat té molts reptes i els demanaria que instin al govern en temes de mobilitat, seguretat o serveis socials", ha contestat l'alcaldessa a Ciutadans, en referència a la denúncia presentada davant la Fiscalia.

Més info: Cs denuncia a l'alcaldessa, Carmela Fortuny, davant la Fiscalia per mantenir la pancarta

"Són molts els exemples de pancartes en ajuntaments de diferents polítics. Demanar la llibertat i els drets civils d'aquestes persones s'ha de respectar", ha resumit Fortuny, que ha assegurat que "des del primer segon que es pugui tornar a penjar, ho farem de manera immediata".

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem