Sant Cugat posa flors grogues a l'espera de retirar la pancarta dels presos polítics

L'Ajuntament de Sant Cugat està a l'espera del recurs presentat a la Junta Electoral per retirar la pancarta

Aquest divendres 22 de març a les 14.15 hores acabava el termini donat per la Junta Electoral a l'Ajuntament de Sant Cugat per retirar la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics. L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, va anunciar dijous que presentaria un recurs contra l'ordre per guanyar temps. La Junta Electoral encara no ha respost aquest recurs i, per tant, el Consistori no ha retirat per ara la pancarta que penja de l'ajuntament.

Més info: L'Ajuntament presenta un recurs per mantenir la pancarta 'Llibertat Presos Polítics'

Tot i això, l'Ajuntament de Sant Cugat va informar que acataria les ordres de la Junta Electoral i fonts municipals han explicat que, quan hi hagi resposta al recurs, retiraran la pancarta si així s'ordena. El posicionament de la Junta Electoral està propiciat per dues denúncies del PP i de Ciutadans.

La mateixa alcaldessa va explicar que estaven imaginant "quin altre tipus de símbol es posaria a la façana per seguir interpel·lant a aquesta llibertat d'expressió i dels nostres presos polítics i exiliats". Aquesta alternativa ja s'ha materialitzat aquest divendres i ha consistit en la plantació de centenars de flors grogues en les jardines de la plaça de la Vila, davant l'ajuntament.

Per les eleccions catalanes de 2017, l'Ajuntament ja va retirar la pancarta en suport als presos polítics quan ho va ordenar la Junta Electoral.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem