L'Amfiteatre dels Jardins del Vallès es farà tot i l'oposició dels veïns

El projecte està en fase de licitació i es posaran mesures per minimitzar l'impacte acústic de l'equipament

El projecte de realització d'un amfiteatre als Jardins del Vallès de Sant Cugat, aprovat al procés dels Pressupostos Participatius, tirarà endavant tot i l'oposició veïnal. Així ho ha explicat Joan Puigdomènech, regidor de Medi Ambient i comissionat de Participació Ciutadana, en finalitzar la celebració del Consell de Barri Centre Est celebrat aquest dimarts, 12 de desembre. Un Consell en el qual diferents veïns de la zona han mostrat el seu malestar per l'impacte acústic que aquesta instal·lació tindrà sobre els seus habitatges.

Durant el torn de participació ciutadana, els veïns dels edificis que limiten amb els Jardins del Vallès han mostrat la seva oposició al projecte per les molèsties que aquest equipament els generarà en termes acústics. Tot i mostrar-se favorables al fet que es tanqui el parc, cosa que "millorarà la seguretat al barri", com han defensat, la creació d'un amfiteatre els provoca malestar. "Acollirà activitats que generaran molèsties acústiques als veïns", han afirmat, lamentant que no s'hagi consultat als veïns directament afectats abans d'aprovar el projecte.

"No veiem raonable ni respectuós amb els veïns més propers que es faci aquest espai", han lamentat, proposant espais alternatius com el Parc de la Pollancreda. En aquest sentit, han explicat que s'han recollit vora 300 signatures per aturar el projecte, i que participaran del pròxim ple municipal per mostrar aquesta oposició.

Puigdomènech ha confirmat que el projecte, actualment en fase de licitació, tirarà endavant. "És un projecte que va merèixer la confiança de molta gent de Sant Cugat, però nosaltres hem de protegir també els veïns que estan al costat", ha apuntat. En aquest sentit, ha anunciat que s'actuarà sobre el projecte per garantir "el mínim d'impacte sobre els habitatges que hi ha al voltant", així com actuar "sobre els usos que es facin de l'espai, que serà tancat i amb horaris d'utilització", i "tècnicament perquè els sons que es puguin produir estiguin encarats més cap a l'espai obert que cap als habitatges".

Per la seva banda, Ferran Villaseñor, president del Consell de Barri, ha demanat que "s'obri un període de negociació, un altre cop, per intentar que hi hagi un pacte amb els veïns i veïnes".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem