L'EMD de Valldoreix rebutja destinar diners a un pis per acollir refugiats

Al govern de Valldoreix "no li sembla bé" destinar 18.000 euros a un pis de lloguer que pugui acollir refugiats

El govern de CiU-Actuem de l'EMD de Valldoreix va rebutjar la proposta de la CUP-PC de destinar 18.000 euros al lloguer d'un pis per destinar-lo a l'acollida d'una família de refugiats. "Ens sembla fatal destinar 18.000 euros al lloguer d'un habitatge per una única família, quan amb aquests diners es podrien ajudar més gent", va argumentar la vocal Susanna Herrada durant la Junta de Veïns celebrada aquest 23 de març.

Herrada va assegurar que l'estratègia de les administracios per acollir els refugiats no estan passant ara per llogar pisos i que fer-ho aniria en contra de les consignes de la Generalitat. "No ens sembla bé gastar 18.000 euros per un pis per un refugiat, quan podríem destinar-los a donar feina a deu refugiats", va afegir. "No tots els municipis han d'acollir gent, també podem oferir feina", va recalcar. A més, va assegurar que seria un perjudici per la gent que està en llista d'espera per obtenir un pis social.

"És una llàstima, estem posant traves a l'acollida", va lamentar Xavier Humet, vocal de CUP-PC, que va denunciar la "hipocresia" del govern valldoreixenc. "Serem còmplices del drama humanitari, perdem l'oportunitat de ser un poble d'acollida", va afegir Humet, que va recordar que Valldoreix va declarar-se com a ciutat d'acollida.

Concretament, la CUP-PC proposava destinar 18.000 euros a la Fundación Cepaim, que es dedica a l'acollida de refugiats i a la gestió d'habitatges per fer-ho. Susanna Herrada va dir que tampoc veien bé destinar els diners a aquesta entitat per la "vinculació" que té amb l'Assemblea de Refugiats de Sant Cugat.

"No he dit que no volguem donar diners als refugiats. Els hi donem tot el suport", va voler recalcar la vocal de CiU-Actuem, que va explicar que en aquests moments no podien destinar més ajudes a ONGs com Proactiva Open Arms per falta de romanent. El 2016 van destinar 18.000 euros a aquesta causa.

Per ara, l'acollida de refugiats a casa nostra s'està fent a través d'entitats i fundacions que ofereixen pisos als refugiats. Sense anar més lluny, sis famílies de refugiats ja s'han instal·lat a Rubí a través de la Fundació APIP-ACAM. A Sant Cugat encara no n'ha arribat cap.

L'Assemblea de Refugiats de Sant Cugat ha criticat la posició del govern de Valldoreix amb un comunicat: "Volem denunciar aquest fet que demostra una contradicció clara entre las bones paraules de solidaritat i la realitat dels fets".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem