L'EMD delega a Sant Cugat la gestió agrícola de Can Monmany

La Junta de Veïns de Valldoreix s'ha celebrat aquest dijous, 17 de novembre

L'EMD de Valldoreix delega a l'Ajuntament de Sant Cugat la gestió agrícola i la gestió de les activitats educatives de la finca de Can Monmany, tal com s'ha decidit en la Junta de Veïns de Valldoreix, celebrada aquest dijous 18 de novembre.

L'aprovació d'aquest conveni també contempla que l'EMD s'encarregui de la gestió ordinària de les finques agrícoles, forestals i el conjunt de l'edifici.

Aquest és un dels punts que més controvèrsia ha generat durant la sessió plenària d'aquest mes de novembre. I és que el punt només ha comptat amb el vot a favor de CiU-Actuem.

En aquest aspecte, Xavier Humet, de CUP-PC, ha lamentat "la pèrdua de sobirania pel que fa als equipaments de Valldoreix. Primer va ser el complex esportiu, després la plaça de l'estació i ara Can Monmany".

Per la seva banda, Susana Casta (Ciutadans), que ha donat la raó a Xavier Humet, ha preguntat que "en quin punt s'ha decidit cedir aquesta part. No entenc que ens donaran a canvi a nosaltres. Can Monmany és una de les icones de Valldoreix".

Paraules similars ha dit Noel Climent (ERC-MES). Climent, a banda d'estar en contra dels punts que tracten la gestió de l'espai, ha demanat per la comissió de seguiment i les actes que hi ha i que hi haurà.

En aquest sentit, Joaquim Castelló, vocal de Cultura de l'EMD, ha recordat que "no hi ha cap inconvenient en consultar les actes".

La Comissió de Seguiment i Estudi estarà integrada per 9 membres. Cinc de l'EMD i quatre de l'Ajuntament.

Altres punts

Durant la sessió plenària d'aquest mes de novembre s'han tractat altres punts.

La Junta de Veïns de Valldoreix canviarà la seva hora d'inici, per tal de facilitar la conciliació familiar i laboral. D'aquesta manera, els plens de Valldoreix se seguiran celebrant el tercer dijous cada dos mesos a partir de les 19.00 h del vespre.

El Ple també va aprovar regularitzar l'obertura dels clubs cannàbics, declarar Valldoreix un territori de cultura de pau i lliure de pràctiques militar.

En els pròxims dies el TOT explicarà més detalladament cada punt del ple de Valldoreix.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem