Unanimitat per crear una Comissió per avaluar la modificació del PGM a Valldoreix

L'oposició en bloc ha presentat una moció al ple de maig demanat esclarir dubtes sobre aquesta modificació urbanística

Després que l'oposició denunciés "greus irregularitats urbanístiques" en la modificació del Pla General Metropolità ( PGM) a Valldoreix, ara el Ple ha aprovat una moció per unanimitat amb la qual es dóna llum verda a la creació d'una Comissió Informativa Especial per esclarir dubtes sobre les actuacions que es van fer en l'anterior mandat de CiU a la zona. L'oposició també va anunciar la presentació d'un contenciós administratiu. 

Tots els grups de l'oposició ha presentat el text que s'ha encarregat de defensar Roser Casamitjana, portaveu d'ICV-EUiA. Casamitjana ha explicat que el text se sustenta en tres principis: el primer que es faci la comissió especial, el segon que se suspengui el planejament mentre duri la comissió i el tercer que l'oposició pugui formar part de les decisions urbanístiques.



"No estem d'acord amb actuacions, hi ha hagut pèrdua de patrimoni públic. No volem entrar en cap guerra. No creiem que ens toqui a nosaltres proposar una alternativa, tal com demana algun antic regidor, ( en referència a Pere Casajoana, extinent d'alcalde d'Urbanisme) sinó participar en la redacció d'una solució".

De la seva banda, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha recordat que "la modificació PGM va permetre que algunes zones verdes quedessin sense cost, preservar Can Busques i Can Montmany i a més crear habitatge social", tal com ja va explicar en una roda de premsa, en la qual va quantificar l'estalvi en 92 milions.

Què diu l'acord?

La moció aprovada ple pel aquest dilluns inclou que la comissió emeti dictàmens tècnics, demani informes dels serveis municipals i encarregui peritatges interns o externs si s’escau. També s’ha acordat encarregat als serveis tècnics municipals una avaluació i revisió tècnica dels convenis i actuacions urbanístiques descrites en la modificació de PGM.     

     

Finalment, la moció també suspendre formalment “la gestió de l’àmbit de l’Estació de Valldoreix, tal com s’ha fet a Can Cabassa, fins que s’abordi el debat en el marc de la comissió informativa especial sense perjudici que la comissió informativa especial pugui dictaminar la suspensió o revisió d’altres òrgans de gestió o planejament derivat”, tal com diu el text.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem