L'enfrontament entre govern i oposició per la modificació del PGM arriba al ple

Tres punts diferents del ple municipal d'aquest mes de maig estan relacionats amb la modificació urbanística que l'oposició va denunciar per "irregularitats greus"

Aquest dilluns, dia 23 de maig, hi ha una nova sessió del ple municipal de Sant Cugat a l'ajuntament. A partir de les set de la tarda, els representants polítics debatran de bilingüisme, els drets del col·lectiu LGBT o sobre la participació de les associacions de veïns. Com sempre, a les 18.30 hores hi haurà el torn de participació ciutadana, on tots els santcugatencs que vulguin, hi poden assistir i interactuar directament amb els polítics.

El tema principal del ple municipal d'aquest maig serà la modificació urbanística del Pla General Metropolità que va fer l'equip de govern i que l'oposició ha denunciat per "irregularitats". Així, el govern de Convergència presentarà una moció per la creació d’una Comissió Informativa Especial per analitzar el procés de redacció i tramitació d'aquesta actuació. Per la seva banda, l'oposició en bloc demanarà la revisió d’ofici de tota aquesta modificació.

Mocions dels partits

Més enllà d'aquestes dues mocions, hi haurà altres vuit textos que presentaran els partits per a ser debatuts. Dues mocions compten amb el suport de tots els grups polítics i, per tant, esdevindran institucionals.  Es tracta d'una moció de suport a la gestió de les entitats esportives de Sant Cugat i a una moció per l’eradicació de l’assetjament escolar als centres educatius i espais infantils i juvenils.

La defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals també serà un dels debats del ple, amb una proposta d’ERC-MES, ICV-EUiA, CUP-PC, C’s i PSC per a l’elaboració d’un Pla municipal encaminat en aquest sentit. Una altra petició d'aquestes quatre formacions d'esquerra més Convergència serà la demanda d'una rebaixa de l’IVA en els productes d’higiene femenina i els bolquers per a infants i adults.

La política catalana tornarà a tenir protagonisme durant la sessió plenària, amb una moció conjunta de Convergència i ERC-MES de rebuig a l’anul·lació del Tribunal Constitucional de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

Per la seva banda, PP i Ciutadans presentaran un document de suport a la llibertat lingüística a les administracions públiques i en favor del bilingüisme. El PSC portarà una moció per la potenciació de la participació de les associacions de veïns als Consells i òrgans de participació existents i la CUP-PC en portarà una altra per la creació d’un viver municipal de cooperatives i economia social.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem