L'oposició exigeix explicacions al govern de Sant Cugat pel cas Palau

Els partits polítics lamenten la vinculació de Sant Cugat amb casos de corrupció

Els partits polítics de l'oposició han exigit explicacions al govern de Sant Cugat, després que la sentència del Cas Palau confirmés que Convergència Democràtica va rebre comissions il·legals per l'adjudicació de la construcció del pavelló de la rambla del Celler a Ferrovial l'any 2003.

Algunes formacions coincideixen també en reclamar responsabilitats polítiques. Per la seva banda, el govern municipal de Sant Cugat ha declinat fer valoracions sobre la sentència judicial, mentre que el PDeCAT de Sant Cugat s'ha desmarcat de la corrupció de Convergència.

A continuació la valoració dels partits municipals de Sant Cugat. El TOT encara no ha pogut contactar amb la CUP, que a través de les xarxes socials sí que va comentar el cas: "Avui s'ha acreditat que el PAV3 va servir per al finançament il·legal de CDC quan Mercè Conesa era regidora d'urbanisme, el 2003. El 4% de l'obra, un 2,5% per a CDC, 104.400€ que aquest partit ens ha robat a Sant Cugat. No val una neteja de cara".

Ciutadans

El grup municipal de Ciutadans ha demanat explicacions a l'alcaldessa, Mercè Conesa, i li recorda que formava part de l'equip de govern que va aprovar i adjudicar el projecte del PAV3 a Ferrovial.

Així, Ciutadans reclama a l’alcaldessa "un exercici d’honestedat i sinceritat amb el poble de Sant Cugat i que expliqui quants diners dels veïns de la ciutat s’han robat en les comissions il·legals del seu partit".

El partit taronja apunta que "el Cas Palau no és l'únic cas de corrupció" que afecta l'Ajuntament de Sant Cugat i denuncia "el deteriorament de la imatge de Sant Cugat".

ERC-MES

La portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha lamentat que "hagi quedat acreditat el finançament il·legal de Convergència" a través de l'adjudicació del pavelló de Sant Cugat. "És molt greu i estem enrabiats", ha explicat.

"Estem cansats que el nom de Sant Cugat estigui vinculat a casos de corrupció", ha denunciat Mireia Ingla, que ha demanat "responsabilitats polítiques i explicacions" al govern santcugatenc.

"Què pot pensar la gent de Sant Cugat quan els responsables polítics diuen que no tenen res a dir", ha insistit la republicana, que ha explicat els santcugatencs es mereixen una explicació.

ICV-EUiA

El coordinador d'ICV-EUiA a Sant Cugat, Ramon Gutiérrez, ha instat al govern municipal a "donar explicacions" després de "quedar provat el finançament il·legal de Convergència en obra pública municipal".

"El govern ha de donar explicacions i, si no les té, les ha de trobar", ha insistit Gutiérrez, que ha demanat "esclarir la possible ombra de dubte sobre persones i actuacions municipals".

"Malgrat s'ha dit que no hi havia cap error en el procediment d'adjudicació, ara és evident que alguna cosa més hi ha", ha afegit el regidor ecosocialista.

PSC

"Lamentem els danys de la sentència sobre Sant Cugat, embrutant el seu nom", ha apuntat el primer secretari del PSC, Pere Soler, que ha denunciat que "es demostra un sobrecost en la construcció del pavelló 3".

És per això que Soler vol que l'Ajuntament de Sant Cugat demani responsabilitats econòmiques a l'empresa Ferrovial per aquest "sobrecost".

El socialista també demana que "no s'aturi la investigació" i "es mirin les responsabilitats polítiques" que es deriven del cas.

PP

El president del PP a Sant Cugat, Álvaro Benejam, ha lamentat que la corrupció "afecti la ciutat de Sant Cugat" i ha demanat explicacions al govern local: "Entenem que l'alcaldessa era responable de Serveis Socials en aquell moment i no tenia responsabilitat directa sobre l'adjudicació, però té el deure d'explicar a la ciutadania què ha passat".

Per Álvaro Benejam, la "corrupció del PDeCAT és evident" i ha definit "d'excusa com una catedral" la posició del Partit Demòcrata de desvincular-se del cas perquè "les persones són les mateixes".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem