L'alcaldessa de Sant Cugat es desmarca del Cas Palau i nega cap responsabilitat

Una setmana després que la sentència del Cas Palau confirmés que Convergència va obtenir comissions a canvi de l'adjudicació del PAV-3 a Ferrovial, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha fet una valoració institucional dels fets durant el ple municipal d'aquest dilluns, 22 de gener.

L'alcaldessa ha defensat una vegada més "el bon nom dels professionals i tècnics" de l'Ajuntament i ha emfatitzat que "cap polític ni professional" ha estat condemnat. Conesa ha insistit que es consideren "víctimes" del Cas Palau i ha recordat que estan estudiant la possibilitat de querallar-se contra Convergència.

"Des de l'equip de govern no compartim les males pràctiques polítiques que s'hagin pogut dur a terme per persones vinculades o no a Convergència", ha assegurat l'alcaldessa, antiga dirigent de CDC i actualment al PDeCAT. "La transparència i el bon govern són una prioritat", ha insistit"

 

Cal recordar que l'Ajuntament encarregarà una auditoria externa de totes les obres adjudicades a Ferrovial per esclarir si hi ha més casos de corrupció.

 

Mireu les imatges del ple de gener. 

"Arriben tard"

Les explicacions de l'alcaldessa no han convençut bona part de l'oposició, com ha argumentat la portaveu de CUP-PC, Núria Gibert: "Lamentem les explicacions, que a més arriben tard. 'Jo no sabia res' no serveix".

"Els polítics mai no accepten quan s'equivoquen; desvien l'atenció i quan es demostren responsabiltiats, hi ha impunitat", ha insistit Gibert, que ha demanat "moure cel i terra" per trobar la persona que facilitava la trama corrupta. "No ens creiem que un sol home i al marge del partit urdís aquesta trama", ha afegit.

Des de Ciutadans, Aldo Ciprián s'ha referit a Convergència com una "banda organitzada que tenia l'únic objectiu de saquejar els catalans". Una acusació que ha trobat la resposta de Conesa: "No li accepto això de la màfia, no és veritat. Hi ha moltes persones vinculades a Convergència que són honestes".

 

Ciprián també ha qüestionat a l'alcaldessa per desviacions en pressupostos d'obres de Ferrovial i ha preguntat si es planteja denunciar el llavors alcalde Lluís Recoder o l'exgerent de l'Ajuntament Jordi Turull. "Una renúncia per part seva seria un compromís amb la transparència", ha afegit.

"Saber què va passar"

La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha lamentat la "lentitud" en donar explicacions de l'alcaldessa. "Em sorprèn la capacitat per tirar pilotes fores", ha insistit. Ingla també ha afirmat que "és difícil pensar que és una trama que només afecta una obra pública."

La portaveu republicana també ha demanat a l'alcaldessa que es disculpi davant la ciutadnaia: "Cal disculpar-se, acceptar els errors, tornar els diners i garantir que no tornarà a passar". "Ara més que mai cal aclarir que la resta d'obra pública de Ferrovial no forma part d'aquesta trama", ha afegit Mireia Ingla.

 

El regidor d'ICV-EUiA ha qualificat les explicacions "d'insuficients" i ha demanat més aclariments. "No ens fa falta culpar Convergència, el que ens cal és saber què va passar. "Parlin clar: expliquin com CDC s'ha pogut finançar amb una obra pública de Sant Cugat".

 

"Nosaltres no posem en dubte els informes dels tècnics de la casa ni la seva feina. Algú en concret i Convergència en general es va aprofitar d'aquesta bona feina i són les explicacions que demanem", ha insistit l'ecosocialista.

 

El portaveu del PSC ha demanat arribar fins al final de la qüestió i tenir present també la responsabilitat de Ferrovial en tota la trama. Pere Soler ha demanat seguir amb l'auditoria per poder esclarir els fets per poder veure si hi ha "responsabilitats polítiques o tècniques".

 

"Erosionar al govern"

"Vostès no estaran satisfets mai amb cap explicació perquè volen fer de jutge", ha argumentat Mercè Conesa dirigint-se a l'oposició, a qui acusa de voler "erosionar" el govern tot i reconèixer que en la seva situació actuaria de la mateixa manera.

 

"Les responsabilitats que estem estudiant de demanar són per aquells condemnats i cap dels noms que ha dit ha aparegut a la sentència com a condemnat", ha afegit l'alcaldessa en referència a la pregunta de Ciutadans de si també demandaran a Recoder o Turull.

 

"La meva funció no és parlar de partits perquè soc alcaldessa i el meu objectiu és defensar el bon nom de Sant Cugat", ha finalitzat Mercè Conesa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem