Sentència del Cas Palau: CDC va cobrar comissions per l'adjudicació del PAV-3

La sentència, que es pot recórrer, assegura que queda provat que Convergència va rebre diners a canvi d'obra pública

Ja hi ha sentència pel Cas Palau. L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 9 anys i 8 mesos de presó per a Fèlix Millet i 7 anys i mig per a Jordi Montull, els màxims responsables del Palau de la Música durant el seu espoli. A més, la sentència condemna l'extesorer de Convergència Democràtica a 4 anys i 5 mesos de presó. Convergència també és condemnada i haurà de tornar sis milions d'euros.

Segons l'Audiència de Barcelona, queda provat que Convergència va rebre comissions del 4% a canvi d'obra pública. Un dels casos provats és la construcció del pavelló 3 de la rambla del Celler de Sant Cugat el 2003, adjudicat a Ferrovial i que segons el jutge va suposar una comissió del 4%, que es van repartir entre Convergència i Montull i Millet. El cost total de l'obra va ser de 4,1 milions d'euros. Convergència i Unió governava Sant Cugat en aquell moment.

"La comissió il·licita sobrevinguda per aquesta operació es va calcuar segons les regles ja apuntades: un 4% (167.040 euros), on el 2,5% es va entregar a CDC i l'1,5% va ser per Fèlix Millet i Jordi Muntull", exposa la sentència de l'Audiència de Barcelona sobre el pavelló santcugatenc.

Sobre l'adjudicació del pavelló, la sentència assegura que no sembla possible "mantenir que no existia relació alguna entre els apgaments per patrocini efectuats per Ferrovial i els suposats pagaments per pressumptes comissions per adjudicació d'obra".

La sentència també condemna l'exdirectora financera Gemma Montull a 4 anys i mig de presó. D'altra banda, l'exdirectora general Rosa Garicano i els dos dirigents de Ferrovial que estaven acusats, Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, han quedat absolts. La sentència del 'cas Palau', que es pot recórrer, conclou que Millet i els Montull van desviar 23 MEUR de la institució cultural.

L'Ajuntament de Sant Cugat no vol fer declaracions sobre la sentència, ja que entén que és una qüestió de partit i de persones individuals. A més, recorden que han engegat comissions d'investigació per esclarir els fets.

 

Cas Palau a Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat va encarregar una auditoria externa durant el 2017 amb l'objectiu d'esclarir si hi va haver irregularitats en l'adjudicació de diverses obres municipals encarregades a l'empresa Ferrovial-Agroman SA. Els resultats de l'auditoria encara no s'han donat a conèixer.

De fet, quan es va iniciar el judici del Cas Palau durant el març 2017, l'oposició de Sant Cugat va demanar un ple extraordinari per debatre sobre aquesta qüestió, arran de la vinculació de l'Ajuntament de Sant Cugat amb el cas a través de la construcció del PAV-3.

Amb tot, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, sempre ha defensat la gestió de l'Ajuntament en aquest cas. "Tenim les mans i els calaixos ben nets”, ha reiterat en més d'una ocasió.

La sentència sobre Sant Cugat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem