L'oposició, "preocupada" i "confusa" pel futur de Torre Negra

Tots els partits de Sant Cugat estan compromesos amb la preservació de l'àmbit de Torre Negra, on Nuñez i Navarro hi vol construir gairebé 3.000 habitatges

La decisió del Tribunal Suprem d'excloure Torre Negra del Parc Natural de Collserola ha generat preocupació entre els partits de l'oposició de Sant Cugat. Cal recordar que la voluntat de preservar aquest àmbit de Sant Cugat és un compromís adoptat per totes les formacions santcugatenques, que veuen el futur del sector amb incertesa. De fet, cap d'ells aventura com pot acabar tot el litigi de Torre Negra, una història que ve de lluny i ja fa molts anys que està judicialitzada.

 

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha assegurat que la decisió del Tribunal Suprem no afectarà en absolut la voluntat de Sant Cugat no urbanitzar Torre Negra. “Lamentem la decisió. Estem molt tranquils. Nosaltres per protegir Torre Negra vam seguir diverses estratègies, una era el fet que l'espai estigués dins el Parc Natural; l'altra era la modificació urbanística que va culminar el 2012 amb Torre Negra com a sòl no urbanitzable". 

"Interès ecològic"

Núria Gibert

Discrepem molt del Tribunal Suprem”, ha assegurat la portaveu de CUP-PC, Núria Gibert, que ha assegurat que “Torre Negra té un interès patrimonial i ecològic important”. Gibert s'ha mostrat “optimista” amb què no s'urbanitzi aquest espai i ha demanat al govern municipal que mantinguin “una posició ferma i valenta”.

 

Tot i això ha mostrat la seva preocupació per la decisió del Tribunal Suprem: “Fa molts anys que reivindiquem espais naturals com Torre Negra”. Gibert ha celebrat que “l'Ajuntament ha sabut escoltar la reivindicació històrica” de no construir a Torre Negra, però ha recordat que “és l'últim vestigi que queda per urbanitzar”.

"Els costos del cas"

Aldo Ciprián

El líder de Ciutadans, Aldo Ciprián, s'ha mostrat preocupat per la decisió de la justícia i ha assegurat que no té gens clar que finalment no s'acabi construint a Torre Negra. “Ens agradaria que formés part del Parc”, ha reconegut. Ciprián també ha denunciat “la falta de credibilitat de l'equip de govern” en matèria urbanística.

 

A més, el líder de C's ha posat damunt la taula “totes les despeses” que està fent l'Ajuntament contractant “serveis jurídics externs” per afrontar aquest cas: “Ja està provocant costos pels santcugatencs”.

"Mantenir la guàrdia"

Mireia Ingla

La portaveu d'ERC-MES també ha mostrat la seva preocupació, ja que “notícies com aquestes qüestionen una cosa que tenim molt clara a Sant Cugat”. És per això que demana estar-hi a sobre: “Hem de mantenir la guàrdia, no ens podem descuidar ni un moment”. Ingla ha refermat que el compromís dels partits ha de ser “clar, inequívoc i explícit” en favor de la protecció de Torre Negra.


Sobre unes possibles indemnitzacions, assegura que el “tema no està clar” i ha mostrat la seva esperança amb què finalment Sant Cugat “no hagi de pagar ni un euro”. Ingla es mostra optimista amb la preservació de Torre Negra, perquè “és el que volem tots”.

 

"Gestió molt negativa"

Roser Casamitjana

La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha reconegut que la decisió del Tribunal Suprem “era esperada” i considera que no afectarà la voluntat de Sant Cugat de no urbanitzar Torre Negra; tot i que haurien preferit que aquest sector quedés dins del Parc Natural. Tot i això, lamenta que la “situació és confusa i pot acabar de moltes maneres”.

 

Per Casamitjana, la gestió de l'Ajuntament durant els últims anys ha estat “molt negativa” i ha explicat que “quan la ciutat no estava tancada urbanísticament, s'haurien pogut arribar a acords”.

 

“Cal ser optimistes”, ha volgut deixar clar Casamitjana, que tampoc no té clar si finalment la protecció de Torre Negra comportarà costos per Sant Cugat.

"Una mala notícia"

Pere Soler

“És un dia trist”, ha reconegut Pere Soler, portaveu socialista, sobre la decisió del Tribunal Suprem d'excloure Torre Negra del Parc de Collserola: “És una mala notícia pel municipi però això no ens resta en la nostra voluntat de no urbanitzar”. Soler ha recordat que tots els partits s'han compromès amb la preservació d'aquest entorn.

 

“Tot el tema de Torre Negra va començar amb molt mal peu, en aquell moment va haver-hi una gestió dolenta”, ha lamentat Pere Soler sobre el paper de l'Ajuntament, alhora que ha recordat que en el moment en què se li negava a Nuñez construir a Torre Negra, s'estaven donant llicències en altres espais naturals.

 

“La solució per Torre Negra pot ser molt costosa”, ha admès Soler, que ha indicat que la qüestió s'hauria d'haver resolt ja fa molts anys. “M'agradaria pensar que no s'urbanitzarà, però tenim preocupació”, ha afegit.

"Gestió irresponsable"

Álvaro Benejam FOTO: Artur Ribera

“La gestió de l'Ajuntament ha estat nefasta i està actuant de forma irresponsable”. Així de contundent s'ha mostrat el president del PP a Sant Cugat, Álvaro Benejam, que ha reconegut que la solució “és molt difícil”.

 

Benejam considera que “és molt possible que s'acabin generant drets d'indemnització pels propietaris”. El TOT va explicar que alguns propietaris tenien clar que l'Ajuntament havia de pagar una indemnització de centenars de milions d'euros. “Pot suposar una hipoteca molt grossa i inassumible per Sant Cugat”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem