L'Ajuntament lamenta la decisió del Suprem i diu que Torre Negra no és urbanitzable

En un comunicat el consistori assegura que "l’exclusió del Parc Natural de Collserola no afecta la seva protecció"

Després de la decisió del Tribunal Suprem de deixar definitivament Torre Negra fora del Parc Natural de Collserola, l'Ajuntament de Sant Cugat ha lamentat la decisió i ha assegurat que aquesta exclusió no afectarà la qualificació del sòl, que continuarà sent no urbanitzable.

En un comunicat, l’Ajuntament recorda que "es va classificar Torre Negra com a sòl no urbanitzable segons criteris ordinaris i de model urbanístic de ciutat" i no "amb criteris ambientals". D’aquesta manera, l’Ajuntament diu que "està tranquil perquè aquesta sentència no afecta la preservació d’aquest espai natural".

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha assegurat, en declaracions al TOT, que el consistori està tranquil. "Lamentem la decisió, però la respectem. A partir d'aquí estem molt tranquils. Nosaltres per protegir Torre Negra vam seguir diverses estratègies, una era el fet que l'espai estigués dins el Parc Natural; l'altra era la modificació urbanística que va culminar el 2012 amb Torre Negra com a sòl no urbanitzable". 

Calvet també ha recordat que encara hi ha un recurs contra el plantejament aprovat el 2012 per resoldre el que va interposar Núñez i Navarro. El responsable d'Urbanisme s'ha mostrat optimista. " Hi ha hagut tres recursos, dos dels quals s'han resolt a favor de l'Ajuntament. En el fons i la forma, aquest tercer és pràcticament igual que els altres dos. Estem esperant que aviat tinguem una sentència favorable a l'Ajuntament". 

A més, el tinent d'alcalde s'ha mostrat convençut que l'Ajuntament no haurà d'acabar pagant indemnitzacions als propietaris, tal com demanen alguns d'aquests.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem