L'oposició reclama més habitatge públic en l'aprovació del pressupost pel 2018

El govern del PDeCAT aprova el pressupost municipal amb el suport del PSC i l'abstenció del regidor no adscrit Dimitri Defranc

L'Ajuntament de Sant Cugat tindrà un pressupost de 135 milions d'euros pel 2018. Un pressupost de "record", segons ha emfatitzat el tinent d'alcalde d'Economia, Damià Calvet, durant el ple municipal d'aquest 18 de novembre i en el qual s'han aprovat els comptes per l'any vinent. L'oposició ha coincidit en la demanda d'una major inversió en habitatge públic.

El govern del PDeCAT ha comptat amb el suport del regidor del PSC, exsoci de govern i que ha assegurat sentir-se "copartícep" del document. Els regidors de CUP-PC, ERC-MES, Cs, ICV-EUiA i PP han votat en contra. El resultat ha estat de 12 vots a favor i 12 en contra, ja que el regidor no adscrit Dimitri Defranc s'ha abstingut. Això ha permès que en una segona votació, el vot de qualitat de l'alcaldessa ha desfet l'empat i s'ha aprovat el pressupost pel 2018.

El tinent d'alcalde d'Economia ha destacat inversions com la construcció de l'escola La Mirada o els dos milions d'euros en promocions d'habitatge públic (finalització dels pisos de l'avinguda de Rius i Taulet o l'inici d'una nova promoció a Valldoreix).

El regidor socialista Pere Soler, fins fa poc tinent d'alcalde al govern municipal, ha destacat que se senten "copartíceps" del pressupost i ha assegurat que són uns comptes "més socials" i que afronten qüestions com la problemàtica de l'habitage o la generació d'ocupació. 

Inversió en habitatge

L'oposició en bloc de Sant Cugat ha votat en contra dels pressupostos, com ja va quedar pal·lès durant el primer tràmit dels comptes pel 2018. La dificultat d'accés a l'habitatge i la petició de més inversió en habitatge públic ha estat transversal en bona part dels grups.

"El principal problema de la nostra ciutat és la gent que ha de marxar, marxa massa gent de Sant Cugat", ha denunciat el regidor de CUP-PC, Ignasi Bea, que ha reclamat doblar la inversió prevista de dos milions d'euros en noves promocions pel 2018 a quatre milions. El cupaire ha celebrat inversions com la remodelació de La Unió o l'escola La Mirada.

 

Des de Ciutadans han demanat augmentar un milió d'euros la inversió en habitatge públic a través de Promusa. D'altra banda, el regidor Sergio Blázquez ha criticat les subvencions entitats independentistes i la "desmesurada despesa del cartipàs i del sou dels regidors del govern". També ha reclamat més diners en manteniment de la via pública.

 

El regidor d'ERC-MES, Ferran Villaseñor, ha reclamat un pacte de ciutat sobre l'habitatge públic a Sant Cugat. Més enllà d'aquesta qüestió ha reclamat més inversions al barri del Monestir-Sant Francesc i posar en marxa una targeta ciutadana (o un altre sistema) que permeti que tots els santcugatencs puguin pagar els serveis o impostos municipals segons la renda.

 

ICV-EUiA ha lamentat que l'equip de govern no s'hagi dirigit al partit per negociar sobre els pressupostos i ha insistit que els comptes aprovats "no compleixen els objectius que hauria de tenir en la lluita contra l'elitització" de la ciutat". Ramon Gutiérrez ha criticat que el pressupost no prioritza "els objectius en sostenibilitat i transparència".

 

El regidor del PP Álvaro Benejam ha centralitzat la seva demanda en una major inversió en el manteniment de la via pública. "Tenim molts carrers i voreres aixecats, és una qüestió prioritària", ha explicat.

Negociacions

Amb tot, Damià Calvet ha assegurat durant el ple que "l'obsessió" del govern municipal és "incrementar el parc d'habitatge públic de lloguer".

 

El responsable d'Economia també s'ha mostrat "disposat a parlar" amb els grups de l'oposició per treballar durant l'any, tot i que s'han rebutjat les al·legacions presentades per raons jurídiques, segons ha assegurat.

En aquest sentit, des d'ERC-MES han reiterat la seva voluntat a arribar a acords i han explicat que ja hi ha negociacions en marxa amb el govern santcugatenc. En aquest sentit, ha recordat les condicions que van posar per tornar a pactar un pressupost amb el govern de PDECat-Demòcrates

Més informació
 
Comentaris

Destaquem