L'Amfiteatre dels Jardins del Vallès centra el torn de participació ciutadana del ple

Els veïns i veïnes de Sant Cugat han mostrat les seves preocupacions durant la sessió plenària del mes de desembre

La preocupació veïnal per l'impacte sonor del nou amfiteatre dels Jardins del Vallès ha protagonitzat el torn de participació ciutadana del ple municipal de Sant Cugat del Vallès celebrat aquest dilluns, 18 de desembre.

Diferents veïns de la zona han mostrat primer el seu malestar per la "degradació permanent del barri", especialment dels Jardins del Vallès, mostrant també el seu malestar per la proposta de construir-hi un amfiteatre sorgida dels pressupostos participatius. En aquest sentit, i com ja van expressar durant la celebració del Consell de Barri Centre Est, han lamentat que "no s'hagi consultat als veïns directament afectats" per l'impacte acústic d'aquesta instal·lació.

"Ens sentim maltractats històricament", ha remarcat Víctor Ruiz, lamentant que "per arreglar un problema, en generem un altre que no existia".

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha mostrat la seva sensibilitat vers el tema, emplaçant els veïns a una reunió al mes de gener en la qual abordar aquests aspectes, i assegurant que el projecte està paralitzat fins que es trobi acord amb els afectats.

Mireu les imatges del ple municipal del mes de desembre.

Víctor Ruiz durant la seva intervenció.



Més enllà d'aquesta qüestió, hi ha hagut altres intervencions veïnals durant la sessió. M. Àngela Palacios ha demanat si hi haurà inauguració de la Verge del carrer de Santa Maria que recentment ha estat restaurada, al qual Conesa li ha afirmat que sí. D'altra banda, ha agraït que la intervenció del Síndic de Greuges li doni la raó pel que fa als sorolls del restaurant ubicat sota casa seva.

Per la seva banda, Carles Castell ha portat al ple la proposta de destinar el 0'5% de l'IBI municipal a tasques de manteniment del medi natural del municipi, seguint l'exemple d'altres municipis catalans. Joan Puigdomènech, regidor de Medi Ambient, ha agraït la proposta, recordant que des de l'Ajuntament de Sant Cugat s'inverteix en aquest sentit. Amb tot, ha vist amb bons ulls, de cara a les ordenances fiscals de 2019, incloure totes aquestes mesures sota el paraigua de la mesura proposada per Castell.

Carles Castell durant la seva intervenció. FOTO: Artur Ribera



M. Àngels Quadras ha demanat aspectes sobre el reglament de votació al Consell de Barri de la Floresta, demanant també que es miri quines associacions estan de manera legal, mentre que el Sr. López ha demanat que "es tingui sensibilitat" vers els problemes que genera l'AP-7 al seu pas pel barri de Mira-sol, així com la presència de la torre d'alta tensió. Una petició a la qual Conesa ha respost recordant que s'estan fent les gestions pertinents, tot i que "no és una solució d'un dia per a l'altre".

Finalment, el Sr. Vergés ha demanat si la retirada de llaços grocs es fa per part de l'Ajuntament, al qual la tinenta d'alcalde Cristina Paraira ha replicat dient que no, tot i recordar que la Junta Electoral ha determinat que aquests no poden lluir en edificis oficials.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem