La cultura popular santcugatenca fa pinya amb entitats sobiranistes pel referèndum

Acte en favor de la democràcia i el referèndum a la plaça d'Octavià

Les entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat han fet pinya amb les entitats sobiranistes en una marató per la democràcia aquest diumenge, 24 de setembre, a la plaça d'Octavià, i que s'ha celebrat simultàniament a diferents poblacions catalanes. (Les millors fotos de la festa).

Centenars de santcugatencs han omplert la plaça amb estelades, pancartes, cartells del referèndum i càntics d''independència' i 'votarem'. La jornada festiva ha estat marcada per les mostres de castells, sardanes, diables i danses populars, entre altres expressions de la cultura tradicional.

Així, les entitats de cultura popular de Sant Cugat s'han volgut sumar a la crida per la democràcia i pel referèndum de l'1 d'octubre. La jornada, convocada per Òmnium i ANC, també ha servit per fer una encartellada popular, amb centenars de santcugatencs empaperant els carrers del centre amb missatges favorables el referèndum i a la independència.

"Omplim les urnes"

Els representants de les entitats de cultura popular i entitats sobiranistes de Sant Cugat FOTO: Lali Puig

"Volem donar suport a totes les persones que representen les institucions catalanes, perseguides ara per defensar la nostra llibertat", ha proclamat una portaveu de la Coordinadora d'Entremesos (Trabucaires, Diables, Geganters, Caparrots, Bastoners, Mediterrània, Esbart, Castellers, Escola de Música Tradicional, Sardanistes).

El missatge de les entitats ha denunciat "la situació de setge per part de l'estat espanyol" la vulneració "dels drets fonamentals". Per això, han defensat que "votar el referèndum és la millor manera de decidir plegats quin futur volem com a poble".

"Per això, de forma pacífica i responsable, aquest 1 d'octubre, els santcugatencs i santcugatenques estem cridats a omplir les urnes. Aquesta serà la nostra gran victòria col·lectiva. Omplim les urnes i guanyem la democràcia", finalitzava el manifest.

Encartellada popular. FOTO: Lali Puig

Els Geganters. FOTO: Lali Puig

Més informació
 
Comentaris

Destaquem